Hoppa till sidans innehåll

Milla laddar med SVT inför Girls on Track i oktober

08 SEP 2020 08:04
FIA:s satsning Girls on Track tar nu med projektet Rising Stars nästa steg mot att få fram fler kvinnliga racingstjärnor. Två av dem som ska på shoot outen är från Sverige. En av dem fick visa upp karting i SVT:s Lilla Sportspegeln.
  • Skapad: 08 SEP 2020 08:04

Milla Sjöstrand är tillsammans med Astrid Almlöf de två svenska tjejer som ska ner till Frankrike i oktober när FIA sparkar i gång sitt Girls on Track-projekt Rising Stars. Milla Sjöstrand passade på att inför den händelsen visa upp kartingsporten när SVT:s Lilla Sportspegeln kom på besök. 


Se inslaget här, https://www.svtplay.se/video/28034859/lilla-sportspegeln/lilla-sportspegeln-avsnitt-48-1?start=auto


Shoot outen till Rising Stars sker i Frankrike i oktober, därifrån kvalar 12 personer vidare till training camp 1. Senare i år fortsätter ett ännu inte angivet antal förare till training camp2. Klart är att det tillslut är fyra förare som går vidare till uttagningsprocessen som görs tillsammans med Ferraris F1 team. För den som klarar sig hela vägen finns en styrning i Formel 4 och med det en rejäl chans vidare i karriären. 

Rising Stars-projektet är framplockat av FIA för att få fram fler kvinnliga förare och hitta de bästa 12- till 16-åringarna för att hjälpa dessa till en professionell karriär inom motorsport. Över 70 nomineringar kom in till FIA från olika delar av de 145 länder som finns med inom det internationella förbundet. 20 förare har nu gått vidare efter uttagningsprocessen där Sverige har med två i form av 14-åriga Astrid Almlöf och 12-åriga Milla Sjöstrand som nu båda laddar för Shoot outen i oktober.
- Det är stort, häftigt, säger Astrid Almlöf och möjligheten och får medhåll av sin svenska kartingkollega.
- Jaaa, så kul! Det är ju min dröm att köra för Ferrari, som jag hejat på sen jag var liten! Det kommer bli jätteroligt att åka till Frankrike och köra mot alla andra. Jag ska göra allt jag kan för att visa att de ska välja mig till att gå vidare, kommenterade Milla Sjöstrand när hon fick beskedet att hon kommit vidare och är klar för en resa till Frankrike.


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg


Officiellpartner/Grenpartner

HK_logo_black_background.pngFolksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartner


Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

genomramen.png