Hoppa till sidans innehåll

Minnesfondernas stipendiater för 2020

22 JAN 2021 14:36
Året 2020 blev ett annorlunda år för tävlingsverksamheten inom bilsporten. Men det fanns ljusglimtar där det inom en del sporter kunde tävlas. Nu har minnesfonderna utsett 2020 års stipendiater.
  • Skapad: 22 JAN 2021 14:36

Inom Svensk Bilsport finns två minnesfonder. Dessa är för Ronnie Peterson och Essebro-Anecto Minnesfond.

Två av stipendiaterna tilldelas pengar från Ronnie Petersons minnesfond. Dessa är Linus Lundqvist och Viktor Gustavsson. Båda tilldelas ett stipendium på 30 000 kronor. Nedan ser du motiveringarna till dessa två.

Linus Lundqvist – Racing
Den internationella satsningen har sannerligen burit frukt. Med en otrolig överlägsenhet har han återigen visat och bevisat sin talang, mentala och fysiska styrka, goda känsla samt en väl utvecklad köruppfattning och teknik. Sammantaget har detta resulterat i storartade framgångar i form av en fullständigt outstanding seger i amerikanska Formula Regional Americas-serien.

En välpackad kappsäck med god mix av hårt arbete, målmedvetenhet, fokusering, ödmjukhet, sportmanship och kamratskap är sannolikheten för ännu större framgångar tämligen given…..strålkastarljuset lyser klart på Linus Lundqvist, som är på god väg att nå sina drömmars mål.


Viktor Gustavsson – Karting

En fantastisk säsong med fina internationella framgångar har denne förare haft, kronan på verket måste ha varit Europamästerskapet där Viktor vann KZ2 klassen med bred marginal till andraplatsen.

Men även andra framgångar som en 10:e plats i KZ2 Supercup under VM i Italien efter Pole Position följt av lite otur med vattenläckage i ett av heaten vilket gjorde finalen till en lite tuffare uppgift än förtjänat. Förarkvalitet är det inte brist på och vi ser med stor förväntan fram mot kommande säsong!

 

Från Essebro-Anecto minnesfond tilldelas tre personer stipendiet. Dessa är Jim Jansson, Lucas Westerlund och Theo Ödmark. Nedan finns motiveringen till dessa tre.

Jim Jansson – Rallycross
Med en karriär som präglats av okuvlig strävan att utvecklas och där målmedvetenhet och fokus varit ledord tar Jim Jansson nu steget upp till nationella kungaklassen 2400 i Rallycross. Framgångar har sporrat och temporära motgångar har inte hindrat fortsatt satsning framåt.

Essebro-Anecto Minnesfond finner Jim Jansson vara en värdig stipendiat inför säsong 2021 och tilldelar honom ett stipendium uppgående till 40 000 kronor.

 

Lucas Westerlund – Radiostyrd Bilsport
I en sportgren som domineras av betydligt äldre och mer erfarna utövare och sin geografiska belägenhet till trots har Lucas Westerlund uppvisat fina framgångar såväl lokalt som på riksnivå i Radiostyrd Bilsport. Därtill visar han en tydlig vilja till strävan framåt och en målmedvetenhet att fortsätta utvecklas i sin sport.

Essebro-Anecto Minnesfond finner Lucas Westerlund vara en värdig stipendiat inför säsong 2021 och tilldelar honom ett stipendium uppgående till 20 000 kronor.
 

Theodor Ödmark – Karting
En förare som de senaste 4 åren vuxit sig starkare och starkare för att under 2020 blomma ut ordentligt. Svensk mästare i klassen OKJ, vinnare i Spring trophy, Summer trophy samt Göteborgs stora pris plus ett par delsegrar i regionsserier vittnar om en fantastisk säsong och vi ser med spänning fram mot fortsättningen på detta äventyr, kanske klassbyte till seniorklasserna nästa säsong?
Theo tilldelas ett stipendium uppgående till 40 000 kronor.

 


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg