Hoppa till sidans innehåll

Minnesord Börje Jönsson

22 DEC 2020 10:07
Tidigare Bilstyrelseledamoten (nuvarande Förbundsstyrelsen) Börje Jönsson lämnade oss för en tid sedan. För sin familj o sina vänner lämnar han ett stort tomrum efter sig.
  • Skapad: 22 DEC 2020 10:07

Motorsporten var en stor del av hans liv, sett både ur ett nationellt och internationellt perspektiv. Intresset och engagemanget för sporten var stort, speciellt rally, racing och rallycross. Börje var under att antal år aktiv som förare, men det är speciellt som ledare han gjort stort avtryck. Han var ledamot i Bilstyrelsen (nuvarande Förbundsstyrelsen) 1987 fram till 1997. Dessförinnan var under lång tid aktiv i Rallycrossutskottet, då som dess ordförande. Hans stora duglighet togs också tillvara internationellt, vilket innebar ett långvarigt uppdrag som president i FIA Offroad Commission.

Börje gjorde sig känd som något av idéernas och handlingarnas man med en härlig kombination av entusiasm, hög kompetens och positivitet av stora mått, vilket syntes både nationellt och internationellt. Han var bl.a. initiativtagare till nationella instegsklassen rallycross B samt juniorklassen Renault R5 Junior i racing, klasser som fostrat många duktiga förare. Den internationella rallycrossklassen 1400cc-cupen formades också av Börje.

Kronan på verket för Börje är med största sannolikhet den stora bedriften han, som en av initiativtagarna, gjort med tillkomsten av Sturup Raceway. Att ’rodda’ ihop en racingbana var inte helt enkelt, men med oerhört stort engagemang och hjärta lyckades han undanröja alla svårigheter. 

Genom sitt jobb vid Vägverket förmedlade han flera bra kontakter och då speciellt med inriktning för landets rallyverksamhet.

Jag hade förmånen att lära känna Börje tidigt och att dessutom vara delaktig i olika projekt med honom. Hans karismatiska framtoning och värme innebar att alla lyssnade på honom, han var helt enkelt en god vän. Börje hade ett stort hjärta för familj och vänner. Värme och omhändertagande personifierar Börje väl, vilket gjorde honom till en mycket omtyckt person. Vänner hade han många, både i och utanför motorsporten. Vi är många som minns hans raka och konkreta åsikter väl inlindat i ett stort mått av slagfärdighet och många gånger spjuveraktiga skratt. 

Vännen

Claes G Elofsson
Ordförande i Racingutskottet

 

 

 

 

 


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg