Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Mobilitet och motorsport - KAK och Svensk Bilsport startar samarbete om hållbarhetsfrågor

03 NOV 2022 11:00
Svensk Bilsport och Kungliga Automobil Klubben, KAK, etablerar ett samarbete kring miljö- och hållbarhetsfrågor. Båda klubbarna är medlemmar i FIA; Svensk Bilsport inom sport och KAK inom mobility. (Release available in English.)
  • Uppdaterad: 04 NOV 2022 15:01

Miljö- och hållbarhetsfrågorna står högt på båda organisationernas agenda och det finns många möjligheter att utbyta erfarenheter och utveckla respektive organisations miljöpolicy, inte minst inför de teknikskiften som bilismen nu befinner sig i.

- I bilsporten utvecklas och testas den senaste tekniken. Det handlar om lätta och hållbara material, energieffektivitet och nu även elektrifiering. Bilismen i stort har mycket att lära av bilsporten och fler behöver förstå hur viktig sporten är för bilens utveckling. Genom ett tätare samarbete våra klubbar emellan kan vi snabbare nå framgångsrika resultat inom det miljö- och hållbarhetsarbete som våra båda klubbar brinner för. Vi delar redan vår passion för bilar och därför är det ett naturligt steg att även samverka kring de viktiga hållbarhetsfrågorna, säger Anders Ydstedt, ordförande i KAKs expertråd.

- Bilen är i förändring. Nya fossilfria bränslen kommer. Vi har elektrifiering och digitaliseringen som förändrar bilen. Morgondagens bil kommer att vara tystare, utsläppsfri och säkrare. Bilens och bilismens utveckling påverkar sporten som rekryteringsbas för engagerade på olika nivåer, med allt från förare och mekaniker till funktionärer och publik. Vi inom sporten har därför ett stort intresse av att samarbeta mer med entusiastklubbar som KAK för att tillsammans kunna förbättra bilismens hållbarhet. Vi hoppas samtidigt bidra till att öka intresset för bilens viktiga roll inom både sport och samhälle, säger Anna Nordkvist Generalsekreterare för Svensk Bilsport och FIA Vice President Sport Europe.

Inom FIA finns en uttalad ambition att öka samverkan mellan dess båda grenar sport och mobility. Detta samarbete mellan Svensk Bilsport och KAK stämmer väl in i denna strategi. Tillsammans kan klubbarna öka förståelsen och intresset för det arbete som nu sker både kring hållbarare bilism och motorsport. Ett arbete för framtiden som alla parter vinner på.

Samarbetet inleddes nyligen på Svensk Bilsports konferens Miljöforum med en diskussion utifrån respektive miljöpolicy.

Here is a link to an English version of the press release.


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.png
2.svgsensor300x480.jpg