Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Morjärv planeras ersätta Piteå för bilsporten i SM-veckan

16 MAR 2022 13:00
Det mildra vädret i Piteå ställer till det för genomförandet av Rally, Rallycross och Crosskart i SM-veckan. Tävlingen planeras nu med nya banor i anslutning till Morjärvs isracingbana.
  • Skapad: 16 MAR 2022 13:00

Efter att arrangören helt tvingats utesluta alternativet att köra tävlingen som planerat på och i anslutning till Piteå Motorstadion, har tävlingsledningen tillsammans med förbundet sonderat möjligheterna till en flytt. Valet föll på Morjärv. 

– Där står vi nu. Morjärv har tagit emot oss med öppna armar för att vi ska kunna lösa den här situationen som uppkommit och vi arbetar för en lösning, säger Per Åke Nilsson, koordinator för Piteå MS. 

Nya sträckor planeras när Piteå flyttar till Morjärv – besiktning och boende kvarstår i Piteå
Morjärv är kända för sina fina tävlingar i isracing och det är även i anslutning till den banan som SM-veckans tävling kommer förläggas. Men på helt nyplogade banor som ska efterlikna Piteå. 

– Ja det kommer bli en helt ny rallysträcka som ska påminna om den rallysträcka vi har runt anläggningen i Piteå. Likaså blir det en ny bana som kommer anpassas för rallycross och crosskart. 

Men fortsatt kvarstår besiktningen och boendet i Piteå.

– Vi kommer ha kvar besiktningen i Piteå då vi har alla faciliteter där för att kunna genomföra det på bästa sätt. Precis som vi kommer ha kvar möjligheten att ha sitt boende i Piteå, säger Nilsson.

Beslut på fredag
Att flytta en tävling i SM-veckan så nära inpå tävlingsdagen är ett pussel att lösa. Styrgruppen för SM-veckan med representanter för kommunen, Riksidrottsförbundet och SVT som är sändande TV-bolag, är positiva till den lösning som lagts fram. Men fortsatt kvarstår en del saker att lösa. 

– Det är en del logistik som tillkommer nu som behöver lösas när vi inte längre kommer vara i Piteå. Det handlar även om teknik på plats för att kunna genomföra sändningen från tävlingen, säger Jörgen Ekwall, Svensk Bilsports projektledare för SM-veckan. 

Styrgruppen för SM-veckan kommer under närmaste dagarna snabbutreda den uppkomna situationen. Ett beslut ska tas under fredagen. 

– Vi arbetar helt utifrån att vi kommer köra en SM-tävling som planerat för Rally, Rallycross och Crosskart den 25 mars, avslutar Per Åke Nilsson

 


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.png
2.svgsensor300x480.jpg