Hoppa till sidans innehåll

"Motor City" nästa stopp för Linus Lundqvist

11 JUN 2021 08:49
Efter en månad på sidolinjen är Indy Lights tillbaka i ropet igen till helgen - och den här gången är det gatorna i Detroit som står för underhållningen för Linus Lundqvist och hans konkurrenter.
  • Skapad: 11 JUN 2021 08:49


Säsongens fjärde deltävling tar mästerskapet passande nog till "Motor City", där den lika vackra som svårbemästrade Belle Isle-banan står redo att ställa morgondagens INDYCAR-stjärnor på allvarliga prov.

Känd för sin ojämna beläggning, med skiftande asfaltskaraktär och förrädiska gropar, är Detroit en unik utmaning på kalendern - en stadsbana som inte nödvändigtvis har speciellt mycket gemensamt med St. Petersburg, där det första gatloppet för säsongen avgjordes tidigare i år. 

Linus Lundqvist körde den gången till sig en pallplats i vad som då markerade hans första stadsbanevisit på amerikansk mark, och har utöver det vunnit två gånger under de inledande tre racehelgerna på sin väg mot andra plats i Indy Lights-tabellen.

Lundqvist är för närvarande 11 poäng bakom Global Racing Group with HMD Motorsports-kollegan David Malukas (USA) i sammandragets topp. 

- Detroit blir en spännande tävling, helt klart, säger Linus Lundqvist. Jag har sett mycket fram emot den här helgen. För det första är det en stadsbana, vilket jag alltid tycker är kul, och för det andra verkar den vara väldigt speciell med många rejäla ojämnheter och gropar. Jag tror att det kommer bli ganska annorlunda jämfört med St. Petersburg, så det gäller att gå in i den här helgen med ett öppet sinne och inte försöka dra för stora växlar av vad jag lärde mig där. 

Belle Isle, belägen på den ö i Detroitfloden som givit banan dess namn, är i år tillbaka på Indy Lights-kalendern för första gången sedan 2012.

Det innebär att helgens evenemang markerar ny mark för hela fältet, med total avsaknad av relevant data att falla tillbaka på för teamen och förarna.

- Det är egentligen en helt ny tävling för alla, säger Linus Lundqvist. Det ser jag som positivt för mig. På de flesta andra banorna har jag en liten startsträcka jämfört med de andra eftersom de oftast varit där förut - så var det till exempel i St. Pete - men här har jag inte den nackdelen. Samtidigt förändrar det egentligen ingenting vad gäller min egen prestation; jag ska gå ut och göra mitt bästa, som alltid, så får vi helt enkelt se hur långt det räcker.  

Indy Lights-tävlingarna i Detroit inleds med 40 minuters fri träning på fredag eftermiddag svensk tid. Senare på kvällen körs det första av helgens två kval, följt av det andra på lördag eftermiddag.

De två racen körs på lördag respektive söndag.

Mer information på, https://www.indylights.com/ 


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg