Hoppa till sidans innehåll

Nagelbitare när STCC ska avgöras på Mantorp Park

30 SEP 2022 10:38
PWR Racing kommer till STCC TCR Scandinavia-finalen på Mantorp Park som ledare i förarmästerskapet, såväl som i team- och juniormästerskapet. Med ett tight läge i tabellen är det upplagt för en klassisk STCC-finalrysare.
  • Uppdaterad: 30 SEP 2022 10:38

Regerande mästare Robert Dahlgren leder mästerskapet inför finalen där han har möjlighet att bli historisk som en av bara tre förare i mästerskapets 26-åriga historia som tagit fler än tre STCC-titlar.

– Finalen är den absoluta höjdpunkten på säsongen, det är ju därför man tävlar. För mig är det ett drömläge att komma till finalen i titelkamp, och speciellt att vara den jagade, det är det bästa jag vet. Detta är det vi kämpar för, säger Robert Dahlgren.

– Årets titelkamp är speciell, tidigare har man tampats med en och samma förare i stort sett hela året. Men nu har vi flera förare i kamp om titeln. Med det sagt så kommer vi inte köra annorlunda för att det är final. Vi kör som alltid med full attack med sikte på pole och segrar.

Axel Bengtsson jagar juniorguldet och leder Junior-SM med knappa fem poäng över fjolårsmästaren Oliver Söderström, med Hugo Nerman 14 poäng bakom PWR Racing-föraren.

– Känslan är bra inför helgen, och vi kommer till en bana som vi har testat på och där jag känner mig hemma. Jag leder juniormästerskapet och ska göra mitt allra bästa för att ta titeln. Målsättningen är att vi kör hem alla tre gulden tillsammans, och vi har goda chanser till det, säger Axel Bengtsson.

Mer information på, www.stcc.se 

Även i teammästerskapet är det jämnt i titelkampen, där PWR Racing efter en stark avslutning under förra tävlingshelgen Anderstorp gick upp i ledning.

– Vi står inför en av de tuffaste finalerna på många år där vi har möjlighet att ta hem tre mästerskapsguld. Det kommer att bli jämna och hårda fighter i helgen, och vi måste fortsätta leverera på vår absolut högsta nivå från första till sista pass i helgen. Nu står vi inför utmaningen som vi har jobbat för hela året och vi är redo, säger Marcus Ekström, teamchef för PWR Racing.


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg