Hoppa till sidans innehåll

Nerman tar kontroversiell dubbelseger och närmar sig STCC-ledning

20 JUN 2022 14:03
Hugo Nerman tog hem två segrar – trots bestraffning för tjuvstart – under en händelserik STCC TCR Scandinavia-helg på Skellefteå Drive Center Arena där han tog in på hemmaföraren Robert Dahlgren som hade tre turbulenta tävlingar.
  • Skapad: 20 JUN 2022 14:03

I första tävlingen bestraffades Brink Motorsport-förare Hugo Nerman för tjuvstart och tappade ner till sjätte plats medan Robert Dahlgren tog hand om segern efter en snygg uppkörning från sjätte startruta.

Men domarna drog tillbaka bestraffningen efter tävlingen för Hugo Nerman som sedan defilerade i andra tävlingen där han tog sin andra raka seger – hans två första STCC-segrar i sin karriär.

– Vi har haft riktigt bra fart hela helgen och två segrar känns superkul! Ett jättestort tack till teamet, de har gett mig en riktigt stark bil. Det ser lovande ut för resten av säsongen, vi har bra fart i båda bilarna på både blöt och torr bana, säger Hugo Nerman.

Regerande mästare Robert Dahlgren hade en omtumlande helg där han körde av på kvalet, fick snabbaste tid struken och tappade segern efter Hugo Nermans återkallade bestraffning.

I tredje och sista tävlingen fick CUPRA-föraren revansch med en överlägsen seger i dimman som lagt sig över den regnvåta Skellefteå-banan.

– Vi har haft ett oerhört tufft kval och två tuffa tävlingar. Vi har inte riktigt varit där vi velat med bilen. Men jag fick avsluta helgen med en seger i tredje tävlingen och farten i bilen var riktigt bra i det blöta. Nu laddar vi hårt för att vara tillbaka i toppen inför nästa tävling, säger Robert Dahlgren.

Hugo Nerman tog över ledningen av mästerskapet under en kort stund mellan andra och tredje tävlingen. Segern i tredje racet innebär däremot att Robert Dahlgren är tillbaka i ledning, dock en reducerad sådan med fem poängs marginal över Hugo Nerman.

Lestrup Racing Team-föraren Oliver Söderström var tredje bäste poängplockare i helgen och fortsätter sin jämna framfart i STCC med två pallplatser. Audi-föraren har hittills i år inte varit sämre än fyra i mål.

– Vi har haft en okej helg totalt sett med bra poäng och två pallplatser, som dock skulle varit tre. Jag håller inte riktigt med om tjuvstartsincidenten, men det är inte upp till mig. Nu laddar vi om inför min hemmatävling på Knutstorp, säger Oliver Söderström.

Efter att ha satt ett nytt inofficiellt banrekord under testerna hade Tobias Brink en blandad helg med en stark avslutning.

– Andraplatsen i tredje tävlingen är lite plåster på såren efter en tung helg. Vi började bra med banrekord i torsdag, men sedan har inte tävlingarna gått som jag tänkt mig. Men farten finns där och det bygger vi vidare på inför kommande tävlingar, säger Tobias Brink.

Lynk & Co-föraren Mattias Andersson startade från pole position i andra tävlingen, men fick se sig slagen av Hugo Nerman efter att ha blivit bryskt omkörd av Andreas Bäckman och tappade till en slutgiltig andraplats.

Andreas Bäckman hade en lovande men tuff helg där han inledde med en tredjeplats i första tävlingen efter att ha startat från pole position.

Lestrup Racing Team-föraren såg ut att vara på väg mot en ny pallplats i sista tävlingen men fick punktering med bara två varv kvar och tappade ner till tolfte plats.

Norrmannen Marius Solberg Hansen var bästa privatförare i helgen med en total sjundeplats som bästa resultat i tredje tävlingen, något som gör att han tagit över ledningen av privatförarmästerskapet.

I juniormästerskapet är det oerhört jämnt mellan Hugo Nerman och Oliver Söderström som delar ledningen på 74 poäng, 18 poäng framför Exion Racing-föraren Isac Aronsson.

Brink Motorsport har tack vare Hugo Nerman och Tobias Brinks starka resultat i helgen tagit ledningen i teammästerskapet, 15 poäng framför regerande mästarna CUPRA Dealer Team – PWR Racing.

STCC TCR Scandinavia tar ett kort sommaruppehåll och är tillbaka den 22-23 juli på Ring Knutstorp i Skåne.

Mer information på www.stcc.se 


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg