Hoppa till sidans innehåll

NGK-Masters redo att starta upp igen - se det live på sbfplay.se

16 SEP 2021 13:00
Den 16 oktober körs den 16:e årgången av NGK-Masters, eller BDC Masters som den inledningsvis hette. Efter fjolårets inställda tävling är nu arrangörerna redo att på nytt starta upp ett av landets starkaste motorsportevent.
  • Skapad: 16 SEP 2021 13:00

Sedan starten 2005 har det varit en hel del tuffa fighter och minnesvärda race på Westombanan i Arvika, där tävlingen har sitt ursprung - men inte minst på den nuvarande banan Kalvholmen i Karlstad. Tävlingen har genom åren lockat både de bästa Folkraceförarna, men även världseliten från flera andra sportgrenar. Till årets tävling finns bland annat Europamästaren i Rallycross 2019, Robin Larsson med för att ta upp kampen om den prestigefyllda segern.

- Där tycker jag att vi med NGK-Masters är en helt unik motorsporthändelse. Svenska mästare, Europamästare och världsmästare möter Folkraceeliten i årets mest prestigefyllda Folkracetävling. Tävlingens hela koncept bygger på att locka de bästa förarna från olika motorsportgrenar att avsluta säsongen med ett "all star championship" där ”kändisarna” inte tävlar i en uppvisningsklass, utan deltar i samma tävling som alla andra. Och det konceptet som vi har tycker jag också att vi lever upp till. Att vi nu kan köra igen känns verkligen bra, framför allt för alla deltagare som verkligen gått och väntat på den här dagen, säger Per Andersson, från arrangerande NGK-Masters.

Till start kommer de båda regerande vinnarna från senaste tävlingen 2019. Sandra Hultgren och Sebastian Eriksson. Båda har de vunnit NGK-Masters tidigare, Eriksson tre gånger och Hultgren fyra och inget tyder på att de inte vill ha ytterligare en vinst i NGK-Masters tävlingshistoria. 

Tävlingen körs helgen 16-17 oktober och kommer sändas live i sin helhet på www.sbfplay.se.
Under lördagen är det tävling för damer och seniorer, för att sen under söndagen 17 oktober avgöra Sveriges största juniortävling i Folkrace.

De första två omgångarna kommer sändas fritt på Svensk Bilsports Facebook, därefter mot betalning på sbfplay.se

 


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg