Hoppa till sidans innehåll

Nilsson, Andersson, Eriksson och Lindgren SM vinnare 2016

30 AUG 2016 10:13
Årets finaltävling i Dragracing SM kördes på Tierp Arena 25-28 augusti. Mästerskapet har körts som en serie på utvalda tävlingar för fyra tävlingsklasser som har valts ut av Svenska Bilsportförbundet.
  • Uppdaterad: 30 AUG 2016 10:19

I snabbaste klassen Pro Modified blev det stor dramatik efter att båda finalisterna Anders Nilsson och Mats Eriksson hade kör sönder i semifinal. Det var tätt i poängstriden och finalen skulle bli direkt avgörande. Det blev en kamp mot klockan efter semifinal för att hinna klart till final. När det var dags fanns Anders Nilsson på plats, medan Mats Eriksson fick lov all avstå körning. Anders Nilsson från Älvdalen är ny svensk mästare och det är hans första SM vinst.

I Competition Eliminator lyckades Per Erik Lindgren från Piteå ta en ny SM titel. Lindgren hade tillräckligt stort försprång i poäng att säkra SM titeln även om han blev utslagen ur tävlingen i andra omgången. Senaste SM vinsten för Per Erik Lindgren var 2014 och förra årets vinnare Jens Eklund finns återigen på prispallen, den här gången som bronsmedaljör. Tävlingen avbröts i förtid pga. regn och Eklund var då kvar i tävlingen och hade vunnit två lopp.

Stock Super Stock klassen fick en ny svensk mästare i Anders Eriksson från Borlänge, som inte har någon tidigare SM titel. Eriksson låg inför finaltävlingen femma men hade kört en deltävling mindre än framförvarande förare. Stort startfält på Tierp gav tillräckligt med poäng för att Eriksson skulle peta ner Mathias Munther från ledningen. Munther slutade på en andra plats. Även för Stock Super Stock avbröts tävlingen i förtid pga. regn.

Simon Andersson från Malmö som säkrade SM titeln i Junior Dragster redan innan finaltävlingen. Kampen om andra och tredjeplats var tät och det blev till slut Lucas Karlsson, Gråbo som tar silver och Patrik Lind, Borlänge blir bronsmedaljör.

SM pristagarna (placering 1-3) får sina officiella utmärkelser utdelade av Svenska Bilsportförbundet i januari 2017 i samband med Bilsportgalan på Stockholmsmässan, men fick även på plats på Tierp Arena pokaler för sina fina prestationer i årets Dragracing SM.  

Pristagare Dragracing SM 2016

PRO MODIFIED
1. Anders Nilsson, Älvdalen (NCF Night Cruisers Färnäs)
2. Mats Eriksson, Borlänge (KAK)
3. Åke Persson, Huddinge (Club Tierp MC)
Länk till poängtabell

JUNIOR DRAGSTER
1. Simon Andersson, Malmö (SHRA Malmö)
2. Lucas Karlsson, Gråbo (Möndals DRF)
3. Patrik Lind, Borlänge (Borlänge DRC)
Länk till poängtabell

COMPETITION ELIMINATOR
1. Per Erik Lindgren, Piteå (SHRA Luleå)
2. Angelica Bäckman, Lycksele (Lycksele Motorklubb)
3. Jens Eklund, Umeå (SHRA Umeå)
Länk till poängtabell

STOCK SUPER STOCK
1. Anders Eriksson, Borlänge (Borlänge DR Klubb)
2. Mathias Munther, Lyckele (Lycksele Motorklubb)
3. Krister Fogelin, Fornåsa (SHRA Mantorp)
Länk till poängtabell


Epost: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport


skruvat.SE_stor 

Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten

Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link