Hoppa till sidans innehåll

Nordström försvarade vinterns guld i SM-veckans rallysprint

29 JUN 2022 21:32
Snö, is och smältvatten eller klarblå himmel och värmande sol. Det tycks inte spela någon roll för Isac Nordström när det gäller rallysprint i SM-veckan. I Linköping blev det nytt guld, men det var nära att glida ur händerna.
  • Skapad: 29 JUN 2022 21:32

Med fyra tiondelars marginal säkrade Isac Nordström och kartläsare Karl Johan Borhammar guldet i 2wd-klassen av rallysprinten i SM-veckan. Och spänningen kom först i sista kurvan. Fram till dess var marginalen ner till tvåan betydligt större, men en lite för snäv linje in i sista sväng gav ett besök i en däcktrave och det höll på att kosta segern för Nordström och Borhammar.

– Det blev onödigt spännande där. Vi genade lite för hårt och det studsade till lite, men det räckte ändå till segern. Så skönt och ett stort tack till alla som hjälpt mig fram hit. Vi vann i vintras och att vinna igen visar att vi har farten så det här betyder massor, summerade Isac Nordström efter tävlingen.

Tidemand q1 SM-veckan -22WEBB.jpg

I den fyrhjulsdrivna klassen låg favoritskapet på Pontus Tidemand. Juniorvärldsmästaren och WRC2-världsmästaren gjorde heller ingen besviken. Redan i första kvalrundan var Tidemand snabbast i klassen. Och han avslutade hela rallytävlingen med att sätta snabbaste tiden och med det kunde han tillsammans med Erik Morten Abrahamsen i högerstolen inkassera SM-guldet i 4wd.

– Jag har tagit i och i det sista åket tog jag i ordentligt. Jag kan inte åka mycket mer än så här innan det börjar sladdas och tappa tid, konstaterade Pontus Tidemand efter målgången.
Och guldet har redan gett mersmak.

– Det är förbaskat kul att köra rallybil, det skulle man vilja göra hela tiden. Men jag gick lite i väggen med rally för en tid sedan och ledsnade en del. Det är ett hårt slit och mycket pengar som ska fram, men nu är jag sugen igen och siktar på att köra lite fler SM-tävlingar under året, sa Tidemand efter guldet.

Marcus AgerheimSM-veckan vinnare XtremeSM-veckan 2022.jpg

Även två klasser av Crosskart avgjordes under bilsportens dag på SM-veckan i Linköping. Klasserna 650 och Xtreme. Och de gjorde det på en bana som nästa ingen av förarna kört på tidigare. En bana som fick mycket fint beröm. I Xtremeklassen bjöds det både på rullningar, brinnande bil och ett litet favoritfall när Patrik Hallberg föll ifrån i semifinalen. Men det fanns gott om andra förare som bjöd upp på riktigt finna heat. En som höll sig i toppen hela dagen var Haningeföraren Marcus Agerheim som tycks ha vilat sig i form till ett SM-guld.

– Det här vart riktigt kul. Jag har inte kört något i år, så helt klart skönt att hoppa in och vinna direkt. Det var tufft och jag fick ta i ordentligt i finalen, men sen blev det lite lugnare när han bakom försvann. Då blev det ett lugn när jag fick luckan, sa Marcus Agerheim i TV-sändningen efter målgång.
– Det blir nog ett litet gästspel igen på SM i Östmark, avslutade Agerheimn.

Markus Andersson vinnare crosskart 650 SM-veckan 2022.jpg

Även i 650-klassen konstaterade segraren Marcus Andersson att han fått ta i för att få med sig ett guld hem till Kopparberg.

– Jag är helt tagen nu, pustade Andersson ut när han fick på sig headsetet i TV-sändningen.

– Det gick på vilja de två sista varven. Banan blev rätt slagig på slutet så det var tufft, konstaterade Andersson som fick svara på frågan varför just han vann guldet.

– Vi kommer väl förbereda och lyckats bra hela dagen och man behöver ha det där lilla flytet också och det har vi haft idag. Det här är en av de största segarna för mig. Och teamet har gjort ett jättejobb, så det är kul att kunna ge tillbaka lite, sa guldmedaljören i Crosskartens 650-klass, Marcus Andersson.

E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg