Hoppa till sidans innehåll

North Rally Boden erbjuder personlig rådgivning om säkerhet vid SM-premiären i Rally 2022

22 DEC 2021 14:00
I höstas startades projekt Ökad Säkerhet i skogen med Torbjörn Johansson som Projektledare. Torbjörn Johansson leder arbetet/utredningen som startat med analys av ett antal incidenter i rally under 2020/2021. 
  • Skapad: 22 DEC 2021 14:00

- Utredningen pågår fortfarande. Men en av slutsatserna vi kan dra redan nu är att kunskapen om hur personlig utrustning som redan finns, och används, av utövare kan förbättras en hel del. Det gäller allt ifrån hur bälten används, till montage av stol, inställning av ratt och annat, säger Torbjörn Johansson. 

Mot bakgrund av det erbjuder nu North Rally Boden samtliga utövare, gratis och frivilligt, personlig säkerhetsrådgivning i samband med tävlingen. Ansvariga är Simpson Motorsport Safety Academy med Magnus Eriksson på plats. Eriksson som har lång erfarenhet av att arbeta med inre säkerhet i bilsporten.  

Fokus på rådgivningen kommer vara att använda den utrustning som finns på bästa sätt - och ge tips och råd om hur den kan förbättras.

Rådgivning och utbildning genomförs tillsammans med personal från arrangören i anslutning till besiktningen inför tävlingen. Förare och co-driver uppmuntras att närvara med full utrustning för en personlig och gratis genomgång.

- Säkerheten inom bilsporten är självklart mycket viktig. Att vi tillsammans för ut rätt information och ökar kunskaperna i ämnet är högt prioriterat av oss alla. Det gäller inte minst personlig säkerhet, men också information och kunskaper om vart vi står och hur vi beter oss som publik och media. Förhoppningsvis är det här fina initiativet från North Rally Boden ett litet steg i rätt riktning, säger Roger Engström, Svensk Bilsports ordförande.

- Till sist vill jag önska alla deltagare, funktionärer och publik ett fantastiskt och säkert vinterrally på några av Sveriges bästa vintervägar. Stort lycka till, avslutar Roger Engström. 


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg