Hoppa till sidans innehåll

Nu börjar äventyret för Astrid och Milla

09 OKT 2020 07:49
Nästa vecka planeras FIA Girls on Track - Rising Stars att genomföra den första shoot-outen på Circuit Paul Ricard, i Frankrike. Med bland de 20 förarna finns två svenskar.
  • Skapad: 09 OKT 2020 07:49

Rising Stars-projektet är framplockat av FIA för att få fram fler kvinnliga förare och hitta de bästa 12- till 16-åringarna för att hjälpa dessa till en professionell karriär inom motorsport. I slutet av årets program kan en av förarna tilldelas ett ettårskontrakt med Ferrari Driver Academy för en FIA Formula 4-säsong 2021, där den lycklige kan komma att skriva historia genom att bli Ferraris första kvinnliga racingförare.

Över 70 nomineringar kom in till FIA från olika delar av de 145 länder som finns med inom det internationella förbundet. 20 förare har nu gått vidare efter uttagningsprocessen där Sverige har med två i form av 14-åriga Astrid Almlöf och 12-åriga Milla Sjöstrand

- Jag är glad att vi äntligen kan välkomna våra unga tävlande till den första shoot-outen", säger Michèle Mouton, ordförande för FIA Women in Motorsport Commission.
- Detta är en otrolig möjlighet för de deltagande tjejerna som hoppas kunna klättra uppåt på karriärstegen. Det är ett intensivt program, som det ska vara, och jag är säker på att konkurrensen kommer att vara hög med alla tjejer som ser det ultimata slutmålet, att bli en del av Ferrari Driver Academy.

Den första tvådagars shoot-outen är förlagd till Winfield Racing School, den ikoniska och historiska racingskolan baserad på Circuit Paul Ricard. Förutom körning kommer deltagarna även arbete med psykologi, fysisk och mediaträning.

 


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg