Hoppa till sidans innehåll

Nu börjar jakten på VM-guldet

05 APR 2019 08:07
Abu Dhabi är först ut i kalendern för VM-förarna i rallycross när den tio tävlingar långa serien har premiär med start under fredag eftermiddag. Med i fighten om VM-guldet finns tre svenskar.
  • Uppdaterad: 05 APR 2019 08:07

Anton Marklund, Kevin Hansen och Timmy Hansen är de blågula förarna som finns på plats när premiären för rallycross-VM startar under fredagen. Och det på en banan som gör debut i VM-samanhang. En 1,2 kilometer lång bana som har 63 procent asfalt och 37 procent grus.
- Banan ser kul ut. Inte så mycket grus, men snabba partier med tekniska och långsammare kombinationer som kommer lite titt som tätt, kommenterar Kevin Hansen banan efter att ha bekantat sig lite med den under torsdagen.Kevin Hansen som körde hem EM-guldet 2016 har sedan dess varit tredjechaufför i Peugeots team, men nu är det han och storebror Timmy som är de enda förarna efter att Peugeot klev av sin fabrikssatsning efter förra årets serie.
- Jag tycker det känns bra inför säsongen. Nu är vi här med ett grymt nytt team som är vårt eget och det ska bli gött att komma igång. Jag tror att vi har bra bilar och rätt folk för att lyckas, säger Kevin Hansen.Ett år efter Kevins EM-guld var det en annan svensk som kör hem det. Anton Marklund säkrade EM-guldet 2017 i Riga och var tvåa i EM när fjolårssäsongen summerades. Då i egna teamet. Nu väntar nya utmaningar. När Marklund åter gör en hel säsong i VM-serien blir det i GC Kompetition. Teamet som han avslutade hos förra året då han gästkörde de tre sista VM-deltävlingarna.
- Jag ser fram mot den här säsongen, det ska bli roligt men utmanande. Jag hoppas att vi har fått till bilen så vi hänger med hyfsat i början av säsongen. Sen kommer det löpande uppdateringar på bilen så vi får hopas att det gör att vi kan vara med i den absoluta toppen och fightas om vinster innan säsongen är slut, säger Anton Marklund.
Marklund som efter att ha acklimatiserat sig i Abu Dhabi tror att det kan komma att handla mycket om däckstrategin under premiärhelgen.
- Ja, det kommer vara viktigt att se till att ha däck som håller hela helgen, vilket kommer bli tufft med hög värme och väldigt högt grepp i banan. Sen kommer det att bli tuffa fighter i kurva ett till tre under första varvet, avslutar Marklund.Den som följde VM-serien förra året kunde se att bakom suveräne Johan Kristoffersson hade Timmy Hansen ofta snabba tider. Han hade också slagläge för fina placeringar under de två första deltävlingarna, men ett tekniskt fel och ett förarmisstag satte stopp för en betydligt roligare inledning en den som blev. Nu väntar en ny säsong och det är en trygg Timmy Hansen som blickar fram mot premiären.
- På många sätt känns allt väldigt bekant. Det är sjätte året för mig i en Peugeot. Jag kör bilen jag startade 2018 med och det är faktiskt den bil jag känner mig mest bekväm i och den som passar min körstil bäst, säger Timmy Hansen.

VM startar under fredagen och för premiären gäller finalkörning under lördagen. Mer information på, www.fiaworldrallycross.com

 

 


Epost: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport


skruvat.SE_stor 

Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten

Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link