Hoppa till sidans innehåll

Nya hemsidor för bilsporten

24 MAR 2022 07:30
Den sista december 2022 stänger Riksidrottsförbundet sin huvudportal för idrottens hemsidor i Sverige. Samtliga idrottsförbund kommer flytta in i nya miljöer. Nu har bilsporten gjort klart med var den nya hemsidesmiljön hamnar. 
  • Skapad: 24 MAR 2022 07:30

Episerver är plattformen som de flesta av idrottsförbunden idag använder kostnadsfritt genom Riksidrottsförbundet. Men en uppdatering globalt av Episerver har gjort att kostnaderna skulle öka med miljontals kronor för Riksidrottsförbundet som i stället väljer att kliva av Episerver. Det gör att samtliga idrottsförbund, distriktsförbund och ett stort antal föreningar i Idrottssverige behöver byta hemsidesmiljö. Detta ska ske före sista december 2022. 

Nya hemsidor till förbundet, distrikten och bilsportens föreningar
Under de första månaderna av året har så gott som samtliga idrottsförbund suttit i upphandlingar med olika leverantörer. Svensk Bilsport har nu gjort klart med Sitevision som administrativ plattform och förbundets IT-partner, HiQ kommer att leverera hemsidorna.

Svensk Bilsport kommer få en ny hemsida där samtliga sportgrenar och distrikt kommer få sin egen undersida, precis så som på dagens www.sbf.se 
Ungefär 100 föreningar inom bilsporten använder sig idag av en sida genom Riksidrottsförbundet. Dessa och även samtliga övriga kommer erbjudas att ha en sida genom den nya miljön som nu kommer tas fram för Svensk Bilsport. 

Arbetet påbörjas nu och planeras efter att design och struktur är satt att kunna rullas ut i slutet av sommaren för att påbörja överflytten från befintliga sidor. 

Mer information om nya hemsidan kommer. Utbildningar för administratörer kommer att hållas från Sitevision. Även där kommer mer information att komma från Sitevision.

 


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg