Hoppa till sidans innehåll

Nya organisationen på plats

14 JAN 2022 09:23
Under en tid har rekryteringen av de nya sportgrenskoordinatorerna pågått. Nu är samtliga fyra tjänster tillsatta och med det träder även den nya organisationen i kraft.
  • Skapad: 14 JAN 2022 09:23

- Äntligen får jag säga. Det här är något jag arbetet för nästan sedan jag tillträdde min tjänst. Att vi som förbund ska ha centralt anställda personer som arbetar närmare våra sportgrenar och de utskott som finns för att göra oss ännu mer tillgängliga för våra medlemmar. Nu. Äntligen är vi där och det känns jättebra, säger Anna Nordkvist, Svensk Bilsports Generalsekreterare.

Med de nya tjänsterna på plats sker även en organisationsförändring på Svensk Bilsports kontor i Sollentuna där det nu kommer finnas tre avdelningar. Marknad och försäljning där även landslaget ingår. Teknik, säkerhet och miljö samt avdelningen Tävling och förening där även licens och utbildning ingår. Utöver det blir det en stabsfunktion med IT, kommunikation och Ekonomi.

- Det är inga stora förändringar, men vi formerar oss lite mer verksamhetsnära i de nya avdelningarna där Pär Karlsson blir chef för avdelningen Teknik, säkerhet och miljö, Kurre Jönsson för avdelningen Tävling och förening. Jörgen Ekwall blir chef för Marknad och försäljning och kommer även bli ett mer operativt stöd till mig och Generalsekreterarrollen. IT med digitaliseringen och kommunikation flyttas till en stabsfunktion och rapporterar direkt till mig som Generalsekreterare, liksom Ekonomi. Detta gör vi då dessa två områden är bland annat fokusområden styrelsen fastställt inför kommande verksamhetsår. Ledningsgruppen består av personal från avdelningarna Teknik/säkerhet, Tävling/förening Marknad samt kommunikation, säger Nordkvist och fortsätter.

- Med den nya organisationen och de nyanställda kommer vi bli mer tillgängliga för våra medlemmar. Vi kommer fortsätta mer intensivt med det vi påbörjat under senaste året, att styra frågan dit där den hör hemma. Rätt funktioner ska hantera rätt typ av frågor. Vi har dessutom nya delegationer på plats som förenklar för idrotten, tydliga ansvarsområden och roller med fokus på att bli verksamhetsstyrda i stället för en administrativ enhet. 

Mikael Norén, Miljöansvarig, blir även projektledare för Fossilfri Bilsport på avdelningen Teknik, säkerhet och miljö. En avdelning som kommer förstärkas ytterligare med en ny person när Janina Strömqvist slutar till våren. Rekryteringen till de fyra sportgenskoordinatorerna är nu avslutat och samtliga fyra tjänster är tillsatta. Dessa är Niklas Falk, Lars Jonsson, Christer Jönsson och Magnus Krokström.

- Rollen som sportgrenskoordinator är till för att kunna hjälpa och stötta i vardagen för våra medlemmar och utskott samt driva utveckling i sporten. Men även att vara en länk in till den centrala verksamheten med övriga avdelningar som snurrar alla dagar i veckan och hitta synergieffekter mellan våra sportgrenar. De kommer kunna agera projektledare inom olika projekt som kan finnas inom sportgrenarna. Målet med dessa roller är att det centrala arbetet som bedrivs ska komma än mer närmare verksamheten och det kommer vi göra med de nya sportgrenskoordinatorerna. Vi sätter inte den här nya organisationen på en dag, men redan nu efter bara några veckor ser jag effekter. Det kommer bli riktigt bra, avslutar Anna Nordkvist.

Sportgrenskoordinatorernas sportgrenar
Lars Jonsson - Rally, Historisk Bilsport, Bil-orientering och Regularity
Niklas Falk – Virtuell Bilsport, Enkel Bilsport, Radiostyrd Bilsport
Christer Jönsson - Folkrace, Rallycross, Bilcross och Crosskart
Magnus Krokström– Racing, Karting, Dragracing och Drifting


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg