Hoppa till sidans innehåll

Nya Tävlingsformer blir Enkel Bilsport

29 OKT 2018 09:57
Svensk Bilsport paketerar om i sitt utbud av sportgrenar. En av alla grenar har tidigare varit Nya Tävlingsformer, som inrymt bland annat Drivers Open och Konbana. Nu har styrelsen tagit beslut om att byta namn på grenen till Enkel Bilsport.
  • Skapad: 29 OKT 2018 09:57

Svensk Bilsport paketerar om i sitt utbud av sportgrenar. En av de sexton grenarna har tidigare varit Nya Tävlingsformer, en gren som inrymt bland annat Drivers Open och Konbana. Nu har styrelsen tagit beslut om att byta namn för tävlingsformerna som finns samlade under sportgrenen till, Enkel Bilsport.

Enkel Bilsport är den av förbundets grenar som har flest klasser som riktar sig mot enkelheten i att börja bedriva bilsport. Sportgrenar som gör insteget lägre och där deltagaren i vissa grenar medverkar med din egen standardbil. Med i beslutet att byta namn flyttar nu sportgrenen Offroad in i Enkel Bilsport och Time Attack kommer framöver ingå i Racing. Denna justering är inget som påverkar regelverken eller licensavgiften.
- För mig känns detta som ett steg i riktningen mot att möta nya målgrupper som vill komma in och vara en del av Svensk Bilsport. Nu har vi dessa olika instegsgrenar samlade under ett mycket mer kommunikativt namn som säger vad det handlar om. Vi ser att detta är något som växer och fler som vill prova på bilsporten under enklare former innan man eventuellt bestämmer sig för att tävla vidare med, antingen vassare bilar eller i andra sportgrenar. Vi ser också att intresset hos våra föreningar för de enklare tävlingsformerna ökar och har vi har nu också ett flertal grupperingar som kontaktar distrikt och utskottet Enkel Bilsport för att kunna få tillgång och använda SBFs klubbarnas banor och SBFs regelverk, säger Anna Nordkvist, Svensk Bilsports VD.


Epost: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport


skruvat.SE_stor 

Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten

Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link