Hoppa till sidans innehåll

Ny bekantskap väntar Dino Beganovic i Budapest

07 JUL 2022 10:52
Dino Beganovic får stifta bekantskap med för honom helt ny mark när nästa slag i Formula Regional European Championship äger rum i helgen på F1-banan Hungaroring i Ungern.
  • Skapad: 07 JUL 2022 10:52

Beganovic – som leder Formula Regional-sammandraget efter exakt halva säsongen – har aldrig tidigare satt sin fot på den knixiga Grand Prix-banan utanför Budapest, där flera av hans konkurrenter emellertid har tävlat i lägre kategorier. 
 
Den 4.381 km långa Hungaroring-banan stod senast värd för ett Formula Regional-evenemang 2019. 
 
- Hungaroring är en helt ny bana för mig, så det ska bli väldigt intressant att komma dit och se hur vi står oss, säger Dino Beganovic. Teamet har inte heller varit där i Formula Regional sedan 2019, så det är ett ganska oskrivet kort, men jag har jobbat hårt med min ingenjör och i simulatorn för att förbereda mig på bästa sätt.
 
Den Ferrari-stöttade Prema Powerteam-föraren är dock optimistisk kring chanserna att figurera högt upp i resultatlistan även den här helgen. 
 
- Visst, jag har aldrig kört där förut, men vi leder mästerskapet och har varit snabba på alla typer av banor i år, fortsätter Dino Beganovic. Vi vann i Monaco, som setup-mässigt är den bana som liknar Hungaroring mest. Det ska bli kul och jag ser verkligen fram emot den här helgen!
 
Med fem av tio deltävlingar tillryggalagda har Beganovic skaffat sig en ledning på 36 poäng i toppen av Formula Regional-tabellen inför den andra halvan av säsongen.
 
Aktiviteterna på Hungaroring inleds på torsdag med en dags tester, följt av den officiella fria träningen på fredag. Därefter väntar det sedvanliga tävlingsupplägget med två kval och två race på lördag och söndag.     


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg