Hoppa till sidans innehåll

Ny seger i Hell för Kristoffersson

10 JUN 2018 17:16
Johan Kristoffersson försvarade vinsten i norska Hell från fjolåret när han idag i överlägsen still säkrade ännu en VM-seger.
  • Skapad: 10 JUN 2018 17:16

 Med segern i Hell körde Kristoffersson hem den fjärde segern av fem möjliga för säsongen och som han gjorde det. Det fanns ingen och inget som kunde stoppa värmlänningen den här helgen. Johan Kristoffersson segrade i alla heat han körde, kval, semifinal och final. Med full pott drygar han nu ut ledningen i den totala VM-tabellen.

Johan Kristoffersson satte inte en rattrörelse fel i Norge. När samtliga fyra kvalheat var körda var facit för den regerande världsmästaren full pott. Och den sista kvalsegern vann han på gamla däck när en del av konkurrenterna i rundan haft nya däck på.
- Det kändes bra. Jag har sparat mycket däck så där är jag trygg, men det är nu det startar om och det kan svänga fort i den här branschen, sa Kristoffersson efter målgång, och kring planer inför semifinalen svarade han;
- Det hänger en hel del på vad som händer med vädret, så vi får se hur banan påverkas.

Det blev mer sol och varmare till semifinaler och final, men frågan är om det påverkade Johan Kristoffersson något. När finalen gick var han först ut och därefter var det ingen som kunde göra något åt den nu flygande svensken.
- Det var inte så lätt som det ser ut. Jag måste tacka teamet som gjort ett kanonjobb med bilen. Vi har gjort små justeringar sedan Belgien och senast på Silverstone började vi hitta mer rätt och nu känner jag mig riktigt bekväm i bilen, säger Kristoffersson som nu drar ifrån i VM-tabellen. Särskilt när tidigare tvåan Sébastien Loeb missade finalen. Nu skiljer det 31 poäng mellan de två.
- Det är klart att jag noterar det under tävlingen, men då har jag fult fokus på mitt. Det är mer nu efteråt som man kan analysera saker och det är klart att det känns bra att vara i ledningen, avslutar Johan Kristoffersson.Bredvid sig i främsta led hade Kristoffersson Timmy Hansen. Hansen som levererat bra tider under söndagen fick in i första sväng kontakt med först Ekström och sedan Bakkerud som båda startade bakom Hansen. Både Hansen och Bakkerud blev under en stund ståendes i första sväng med grusade pallchanser. Bättre gick det för Bakkeruds stallkamrat, Mattias Eksström som tog upp jakten på Petter Solberg som var närmast bakom ledande Kristoffersson. Och Ekström tog in tid. När Solberg gick i jokern kunde Mattias Ekström passera och säkra andra platsen framför Solberg.
- Efter en helg med upp och nergångar känns det bra att vara på pallen. Men ändå lite konstigt för jag har samlat in färre poäng nu när jag är på pallen än i tävlingar där jag varit fyra, men det är alltid skönt med en pallplats, sa Mattias Ekström efter tävlingen.

I RX2-klassen såg det länge ut som om Oliver Eriksson skulle ta hem segern. Fyra kvalsegrar och vinst i semifinalen. Men i finalen fick han ge sig mot Guillame De-Ridder. Eriksson leder fortsatt RX2-tabellen.
Nästa stopp för VM-serien är svenska deltävlingen i Höljes första helgen i juli.


Epost: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport


skruvat.SE_stor
 

Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten

Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link