Hoppa till sidans innehåll

Nystart och TV-sändning när svensk racing har säsongspremiär på Knutstorp

02 MAJ 2019 07:06
Till helgen startar SM-serien i racing för Touringcarbilar. Och den gör det i en helt ny serie. Scandinavian Racing League. (SRL) Först ut är Knutstorp.
  • Uppdaterad: 02 MAJ 2019 07:06


När föregångaren STCC AB i vintras gick i konkurs bildade arrangörerna tillsammans med bilklassen TCR Scandinavia och Svenska Bilsportförbundet en treklöver för att ta ett omtag inom svensk racing. Resultatet blev Scandinavian Racing League, SRL. 
- På ett sätt är det ingen skillnad. Arrangörerna är de samma bortsett från att vi glädjande har premiär på den nya banan Fällfors utanför Skellefteå. Teamen och bilarna finns. Den stora skillnaden är att förbundet har en mycket mer aktiv roll i den nya konstellationen där vi nu gör en nystart. Nu har vi fått fram en produkt som blir en början på något nytt för svensk racing. Målet är att utveckla svensk racing, säger Anna Nordkvist, vd för Svenska Bilsportförbundet.

Den nya serien SRL kommer  att få ett eget magasinprogram och även enkelt livestreamas fritt på förbundets egen kanal, www.sbfplay.se 
- Vi ser att vår playkanal växer i tittare och vi försöker fylla den med mer innehåll. Sport berör och streaming ligger rätt i dagens samhälle där tekniken skapat ett helt nytt tittarmönster. Självklart finns det stora kanaler som vi siktar på, men med en racingserie av högsta klass i vår egen kanal bygger vi även för framtiden.

Efter varje tävling kommer det att finnas ett efterhandsmagasin från SRL-tävlingarna, även detta i SBF play

- Vi för en dialog med att kunna få till ett samarbete även för det magasinet på en extern TV- kanal som ett bra fönster att kunna visa upp SRL i en redan bilsportetablerad plattform,  avslutar Anna Nordkvist.

I år sänder vi även live från SM i drifting och SM i den nationella rallycrossen och mer är på gång, säger Nordkvist och fortsätter.

- Det är en intressant utveckling nu inom idrotten där förbunden i Sverige nu ofta sitter som rättighetsägare till bra sportevent. Många som vi med en stark målgrupp, säger Nordkvist. 

Premiären för Scandinavian Racing League körs i Knutstorp 3-4 maj. Därefter väntar ytterligare sex tävlingar.


Epost: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport


skruvat.SE_stor 

Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten

Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link