Hoppa till sidans innehåll

Nytt mästerskapsguld till Ronnefalk

04 SEP 2017 08:51
Under helgen kördes EM i radiostyrd bilsport för klassen 1:8 OR Electric och det med svenska framgångar. Ännu en gång var det David Ronnefalk som körde hem ett internationellt guld.
  • Skapad: 04 SEP 2017 08:51

David Ronnefalk, tävlandes för Karlskrona MRK, fortsätter att leverera EM medaljer till Svensk Bilsport. Tidigare i somras tog Ronnefalk brons i klassen 1:8 OR när EM kördes på hemmaplan i Eskilstuna.

Nu i helgen var det åter dags för ännu en medalj och nu i guld då han körde hem segern i 1:8 OR Electric. Med segern i Kroatien där EM avgjordes försvarade David Ronnefalk sitt EM-guld från förra året.

Tävlingarna kantades av tuffa väderförhållanden med mängder av regn. Så mycket att man beslutade att ställa in delar av lördagens heat. En kvalomgång blev det dock under lördagen och två på söndagen då även finalerna kördes.
David Ronnefalk blev Top qualifier efter att vunnit sina båda kval på söndagen och därefter vunnit två av tre finaler direkt. Med de resultaten var Ronnefalk klar Europamästare och valde att stå över sista finalen. Då passade han i stället på att hoppa in och kommentera den sista finalen.
- Kul att försvara titel. Jag kände att faten fanns där så det gällde bara att hålla bilen på banan. Jag har ett bar flytt nu och har haft bra resultat under de senaste veckorna så jag hoppas det fortsätter, säger David Ronnefalk.

Ronnefalk som även är regerande världsmästare i 1:8 OR. Även det en titel han vill försvara.
- Det är några tävlingar nu sen ska vi börja fokusera på att Kina och VM, säger David Ronnefalk. 


Epost: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport


skruvat.SE_stor
 

Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten

Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link