Hoppa till sidans innehåll

Ny VM-helg väntar i Spanien för rallycrossen

16 OKT 2020 13:07
Efter ett uppehåll på några veckor är Rallycross-VM tillbaka i helgen med dubbeltävling på Formel 1-banan i Barcelona. Comebackande Johan Kristoffersson kommer till tävlingen i VM-ledning före Mattias Ekström.
  • Skapad: 16 OKT 2020 13:07Mattias Ekström är inte officiellt anmäld till tävlingen, men KYB Team JC har anmält en Audi med förare TBA. Mattias Ekström är 17 poäng bakom VM-ledande Johan Kristoffersson.

– 60 poäng att kämpa om. Taktiken är som vanligt att försöka plocka de poäng man kan få utan att ta alltför stora risker, säger VM-ledaren Johan Kristoffersson. Vi kan förhoppningsvis spela lite på vårt försprång och måste inte köra för att ta ikapp poäng. Efter Riga har vi sorterat isär en del saker på bilen och hittat bra lösningar, så vi åker ner med gott självförtroende.

Regerande världsmästarteamet, Team Hansen med världsmästaren Timmy Hansen och fjolårets VM-trea Kevin Hansen, hoppas på att kunna ta säsongens första seger i Barcelona. Efter att ha vart etta och tvåa på samma bana i fjol. De har bland annat förberett sig med ett bra test under förra veckan.

– Resultatet från testerna förra veckan är bland de bästa vi haft, säger Timmy Hansen. Vi vill vinna race i år, så vi pressar gränserna mer än vad vi normalt gör och kör våra grejer längre och hårdare för att allt ska bli rätt. Jag hoppas vi stängt gapet och att vi kan börja vinna tävlingar i år.

Timmy och Kevin Hansen är tillsammans med ytterligare en svensk, Robin Larsson, inblandad i kampen om tredjeplatsen i VM. Finske Niklas Grönholm är just nu trea, bara några poäng före den jagande svensk-trion. Svenske Anton Marklund ligger inför helgen på en tiondeplats i tabellen. Efter dubbeltävlingen i Barcelona återstår två tävlingar av årets VM; Belgien i november och finalen i Tyskland under luciahelgen.

Mer information om VM på, www.fiaworldrallycross.com

 


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg