Hoppa till sidans innehåll
Foto: Romain Thuillier

Oliver Solberg klar för WRC 2022

06 OKT 2021 09:24
Årets säsong av WRC har ännu två tävlingar kvar, men redan nu presenterar Hyundai sin tredjeförare för 2022. Oliver Solberg.
  • Skapad: 06 OKT 2021 09:24

– Väldigt positiva nyheter. Jag har kontrakt nu för nästa år att köra WRC, den nya 2022-bilen, säger Oliver Solberg till SVT Sport.


Oliver Solberg skrev ett tvåårskontrakt med Hyundai under förra året. Då med fokus på WRC2-klassen. Sen dess har Solberg fått chansen att även köra Hyundais WRC-bil i några tävlingar, något som imponerat på teamets chef som redan nu väljer att göra klart med landslagsföraren Solberg som tredjeförare i nästa års VM-rally.

- Vi fokuserar på en kombination av erfarenhet och ungdom när vi går in i den nya WRC-eran. Det säkerställer också kontinuitet när vi ger oss in på ett nytt kapitel i Hyundai Motorsport, säger teamchef Andrea Adamo.

2022 kliver VM-serien in i en ny era med hybridbilar och nytt reglemente. Oliver Solberg kommer dela den nya bilen med den rutinerade spanjoren, Dani Sordo.

– Det är inte klart hur många tävlingar det bil, men det är en fantastisk känsla att få den här supporten och äntligen få en riktig chans i huvudteamet. Det blir viktigt för mig att ha Sordo vid min sida, med mycket erfarenhet. Även om jag kör så ska han fortfarande vara med på tävling och stötta mig och teamet, berättar Solberg för SVT Sport.

Se inslaget med Oliver Solberg här på SVT Sport, https://www.svt.se/sport/rally/solberg-klar-for-wrc-kor-hyundais-tredjebil-202


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg