Hoppa till sidans innehåll

Omorganisation väntar när Styrelsen flyttar fokus

09 JUL 2021 13:11
Svensk Bilsports styrelse har beslutat att flytta arbetsfokus för styrelsen till ett mer strategiskt och projektinriktat arbetssätt. Beslutet resulterar i en omorganisation för Svensk Bilsport.
  • Uppdaterad: 09 JUL 2021 13:11

- Historiskt sett har tidigare sittande styrelser arbetat mycket i detaljfrågor. Att göra en förflyttning för styrelsen mot ett mer övergripande och strategiskt arbete samt att placera mer detaljfrågor centralt har varit något vi har analyserat under en tid tillbaka, vi behöver hantera frågorna där de ska hanteras för en tydligare och enklare kommunikation, säger Roger Engström, Ordförande Svensk Bilsport.

- Därtill att vi står inför många stora utmaningar inom bilsporten framöver med förflyttningen mot fossilfritt drivna bilar som redan är här, samhällets förändring kring ideellt arbetande och kanske tom bilens ifrågasättande, gör att vi behöver arbeta annorlunda.

Målet med styrelsens beslut är att genom kansliet och sportgrensutskotten ha en bredare förankring där förbundet kan dra nytta av de synergieffekter som finns mellan sportgrenarna. Styrelsen kommer från och med nu inte att utse kontaktpersoner för utskott och kommittéer utan det flyttas till kansliet och den nya organisationen. Det innebär bland annat att ansvaret flyttas ännu tydligare till kansliet och sportgrensutskotten. 

- Vi ser vilken utväxling vi har i projekt som görs när vi kan tillvara ta den ideella kraft och kompetens som finns i sportgrensutskotten, arbetsgrupper och i kommittéerna och koppla samman den med anställd personal på förbundet. Det här är mycket viktigt för att ytterligare öka vår gemensamma styrka för att få Svensk Bilsport att växa, både utövade och medlemsmässigt, men även kommersiellt, säger Engström.

Anna Nordkvist, VD Svensk Bilsport fortsätter.
- Vi är en stor sport med många grenar så för att lyckas med detta kommer vi centralt att anställa tjänstepersoner som ska stötta sportgrenarna och vara länken mellan sportgrenar och övrig central verksamhet. Det kommer inte bli en sportgrensperson per gren utan vi tittar på att dela upp våra sportgrenar i fyra grupper och till varje grupp ha en central sportgrenskoordinator. 

Med styrelsens beslut kommer även andra förändringar. Exempelvis kommer regelhanteringen att ändras. Sportgrensutskotten kommer framöver att äga och besluta om sportgrensregler och endast vid nya reglementen för nya klasser/sportgrenar ska de fastställas av styrelsen. 

- Jag tror väldigt mycket på den här omorganisation och det nya arbetssätt som vi är på väg in i. Det kommer ta lite tid innan allt är satt på plats, men när vi väl är där är jag övertygad om att vi kommer få ut mer av Svensk Bilsport på alla områden. Framför allt kommer vi att bli mer tillgängliga och bli ett än bättre stöd för våra medlemmar, utövare, funktionärer, föreningar, avslutar Nordkvist.

 

Rekryteringen kommer att starta under sommaren och tillsättning under hösten 2021.


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg