Hoppa till sidans innehåll

OS öppnar famnen mot virtuell bilsport

27 APR 2021 15:34
Det internationella bilsportförbundet FIA inleder samarbete med olympiska kommittén, IOK genom deltagande i Olypic Virtual Series.
  • Skapad: 27 APR 2021 15:34

Olympic Virtual Series, OSV, blir det första steget för fysiska och icke-fysiska virtuella sporter att närma sig OS. Som ett led i uppbyggnaden av kommande OS i Tokyo har IOK introducerat den olympiska virtuella serien för att inspirera och mobilisera virtuell sport, esports och spelentusiaster runt om i världen, samtidigt som man vill uppmuntra utvecklingen av fysiska och icke-fysiska former av sport.

Med bland de virtuella sporterna finns bilsporten som kommer tävla i Gran Turismo Sport med kvalkörning som startar 13 maj. Världsfinalerna kommer att sändas den 23 juni för att fira den olympiska dagen, den dag då Pierre de Coubertin grundade IOC 1894, och de kommer innehålla tre race med poängfördelning. Den tävlande som samlar högsta sammanlagda poäng totalt över alla tre tävlingar kommer att utses till vinnaren.

- Olympic Virtual Series anpassar sig perfekt till FIA:s strategi för att främja tillväxten och utvecklingen av digital motorsport och därmed utvidga vår underbara sport till en ny publik. Jag ser fram emot att följa tävlingen noga när vi nu fortsätter att upptäcka nya spännande talanger, säger Anna Nordkvist, vd Svensk Bilsport och President i FIA Digitals digitala kommission. 


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg