Hoppa till sidans innehåll

Östlund snabbast i kvalet när SM Virtuell Racing Powered by Porsche drog igång

24 NOV 2020 10:58
SM Virtuell Racing Powered by Porsche startade upp med kvalkörning inför den första deltävlingen som körs ikväll klockan 20:00 och det var Robin Östlund som var snabbast.
  • Uppdaterad: 24 NOV 2020 10:58


Fösta deltävlingen av SM Virtuell Racing Powered by Porsche körs på hela banan på Okayama International Circuit. Och det var även där som kvalkörningen skedde. Och det blev en stentuff kvalkörning med nästan 50 förare är inom en sekund. Där det till slut visade sig vara Robin Östlund som satte snabbaste kvaltid när han som ende förare gick under 1:29 på varvet. Robin Östlund svarade snabbaste tid var 1:28.871 framför Philip Fransson på 1:29.069. Precis bakom Fransson var Jesper A Olsson trea på 1:29.140. Sen höll sig alla under 1:30.000 till Elias Adestam som körde in på plats 48.

Att det är tight och att det kommer bli en kamp om medaljerna råder det ingen tvekan om. Misstagen kommer bli kostsamma för den som planerar att bli svensk mästare i SM Virtuell Racing Powered by Porsche.

SM Virtuell Racing Powered by Porsche ska avgöras över fyra tävlingar med körning i Porsche 911 GT3 Cup-bilar. Konceptet är öppen kvalkörning inför varje omgång. Därefter går de 50 bästa tiderna vidare till den livesända deltävlingen. Där väntar två semifinaler där de 15 bästa från varje semifinal får köra finalracet där de tävlande samlar poäng i mästerskapet.

Tre deltävlingar körs med start idag 24 november. Finalen körs tisdagen den 15 december.

Efter summeringen av kvalkörningen till den första deltävlingen kommer Robin Östlund ha ett litet favorittryck på sina axlar.

- Det får vi nog konstatera. Robin Östlund gjorde ett bra kval, men det är stor skillnad på kval och när det sen kommer till race dörr mot dörr. Då blir det andra förutsättningar. Men kan man köra så fort som Robin visade under kvalet så finns naturligtvis stora chanser att han kan vara med i toppen, säger Niklas Falk, från Svensk Bilsports virtuella utskott och som är med och arrangerar och producerar kvällens tävling.

För det tävlande finns det även ett finns prisbord att köra om i SM Virtuell Racing Powered by Porsche.

Mer information om priser och hur du gör för att vara med och tävla i SM Virtuell Racing Powered by Porsche finns att läsa här, https://www.sbf.se/Sportgrenar/Virtuellbilsport/Nyheter/SMVirtuellRacingPoweredbyPorsche/

Sändningen ser du på SBFPlay eller på Svensk Bilsports Facebooksida.
https://solidsport.com/sbfplay/calendar
https://www.facebook.com/svenskabilsportforbundet

 


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg