Hoppa till sidans innehåll
Foto: Sören Emmervall

Östlund vinnare i andra deltävlingen av SM Virtuell Racing Powered by Porsche

02 DEC 2020 07:56
Robin Östlund körde hem segern i den andra deltävlingen av SM Virtuell Racing Powered by Porsche.
  • Skapad: 02 DEC 2020 07:56

Toppförarna från premiären, Carl Jansson och Robin Östlund visade även på Imola under tisdagskvällen att de skull bli svåra att slå. Båda vann sina respektive semifinaler med stor marginal.
Med det var det uppdukat för en tuff fight. Men starten blev betydligt bättre för Carl Jansson som kom iväg bra och kunde skapa sig en liten lucka framför fältet medan Robin Östlund fick det trängre under de inledande kurvorna på  första varvet och därefter var uppvaktad av bakom jagande Alexander Spetz.

- Jag hade lite kalla däck i början så det verkar som om de andra hade lite aggressivare set-up och fick varmare däck före mig, men jag visste att ja skulle vara snabb när jag väl fick upp värmen i mina, säger Robin Östlund som när han väl fått upp värmen i däcken kunde fokusera framåt i jakten på Carl Jansson.

Sakta men säkert åt Östlund varv efter varv upp avståndet till Jansson. Till slut var han så nära att han efter utgången av målrakan hade så mycket fart för att sätta in omkörningsstön på in mot chikanen där det blev trångt. Östlund kom förbi medan Jansson gick över curbsen och skadade där motorn på sin bil medan Östlund gled ifrån i täten.

- Jag kände att så fort jag fick chansen skulle jag ta den, det var kanske lite tight, jag fick gå ner till 2:ans växel och parkerade nästan i kurvan, men jag försökte ge Carl så mycket plats som möjligt, säger Östlund som efter omkörningen säkert kunde kontrollera loppet till en seger.

- Jag kände att jag var snabbare när jag låg bakom och om jag bara kom förbi skulle jag kunna rycka ifrån, avslutade Robin Östlund.

Bakom vinnande Robin Östlund tappade Carl Jansson fart när han inte längre hade full effekt i motorn och fick sig passerad av Alexander Spetz som var tvåa i mål.

Resultat finns på, https://www.sbf.se/Sportgrenar/Virtuellbilsport/Nyheter/SMVirtuellRacingPoweredbyPorsche/


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg