Hoppa till sidans innehåll

Pålsson försvarade guldet

30 JUN 2019 17:00
Radiostyrd bilsport avslut bilsportens del i SM-veckan i Malmö där det idag kördes om medaljer i klassen 1/8 Electric Offroad. Fjolårets segrare hette Jessica Pålsson. Och det gör även årets segrare då Pålsson försvarade guldet.
  • Skapad: 30 JUN 2019 17:00

Radiostyrd bilsport avgjorde sin SM-tävling längs med gräsytorna vid Ribersborg i Malmö under en stekande sol. Och det fanns gott om publik på den uppställda läktaren. En publik som under dagen fick se en David Ronnefalk och en Jessica Pålsson hålla jämna steg genom kvalen. Och det var också mellan dessa två förare som kampen kom att stå i finalen. Ronnefalk hade där pole position och tog hand om starten.
Men Jessica Pålsson hängde på bra och kunde med ungefär sex minuter kvar av finalen ta hand om ledningen. Sen blev det en fight och jakt från David Ronnefalk. Men Jessica Pålsson stod emot attackerna och säkra sitt andra raka SM-guld i klassen.
-Ja, det var tighta fighter och allt kan hända, men jag är nöjd med resultatet, sa Jessica Pålsson till SVT efter tävlingen.
Pålsson som var jämn under hela dagen fick utdelning för sin stabila körning som gav resultat idag när en jagande Ronnefalk gjorde en miss på slutet av racet.
- Jag brukar vara jämn som förare och i dag lönade det sig, sa Pålsson som naturligtvis var nöjd med ännu ett SM-guld.
- Såklart betyder det mycket med en seger. Och tidigare hade ingen tjej vunnit. Nu har jag gjort det två gånger i rad, så jag är jättenöjd, avslutade Jessica Pålsson till SVT efter tävlingen.

David Ronnefalk var tvåa och Elias Johansson körde till sig bronsmedaljen. 


Epost: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg Officiellpartner/Grenpartner

HK_logo_black_background.png

Leverantörspartner

Folksam_logga

Samarbeten
VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

Tillsammanslogga -21.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

genomramen.png