Hoppa till sidans innehåll

Patrik Flodin svensk mästare i rally 2019

09 SEP 2019 09:51
Patrik Flodin från Ilsbo heter årets svenske mästare i rally. Mästerskapet bärgar han genom att vinna East Sweden Rally.
  • Skapad: 09 SEP 2019 09:51

Och Patrik Flodin gjorde det  4,4 sekunder före årets utmanare, dubble rallycrossvärldsmästaren Johan Kristoffersson, Arvika.

Poängskillnaden upp till Flodin är ointagligt för Kristofferssons vidkommande inför SM-finalen i Karlshamn om tre veckor. SM-guldet är Patrik Flodins andra raka – i fjol körde han hem SM-tecknet i den 2-hjulsdrivna trimmade R3-klassen.

– Jag har haft ont i magen i tre veckor inför den här tävlingen, jag har verkligen väntat på detta, säger Patrik Flodin efter målgången i Linköping på lördagskvällen.
– Johan satte en sjuhelvetets fart i slutet, det var riktigt nära, men nu känns det så skönt, så skönt, fortsätter Patrik Flodin.

 

– Vi var lite morgontrötta, konstaterar Johan Kristoffersson. Han är inte besviken över den förmodade silvermedaljen under den första rallysäsongen. Hans deltagande har imponerat och lyft mästerskapet.

– Målsättningen att vinna SM – men, jag visste inte riktigt var jag stod. Det har varit kul med fajten och jag hoppas att Rally-SM kan stärkas ytterligare av detta, fortsätter han.

Trea i East Sweden Rally slutar Martin Monelius, SMK Örebro.

Utvecklingen inom svensk nationell rallysport uppmärksammas utomlands – få andra nationella mästerskap kan mäta sig med Rally-SM.

I årets mästerskap har inte bara rutinerade förare som Patrik Flodin och Johan Kristoffersson deltagit, utan efter sommaruppehållet har PG Andersson och Fredrik Åhlin tillkommit. Två förare med internationella karriärer. Bland JSM-deltagarna finns det förare som arbetar för deltagande i nästa års JWRC. I år har både Tom Kristensson och Dennis Rådström chans att bli juniorvärldsmästare i rally.

 

Alla fakta och resultat från East Sweden Rally finns här:

https://www.resultatservice.com/resserv/v2/tvlinfo/rally.jsp?tvlnr=2019020

 


Epost: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg


Officiellpartner/Grenpartner

HK_logo_black_background.pngFolksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartner

Samarbeten


Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

genomramen.png