Hoppa till sidans innehåll

Pier Steffansson blir ny förbundskapten för Svensk Bilsport

03 OKT 2019 08:23
Han har gedigen erfarenhet från tävlande inom bilsporten med meriter från både VM och EM. Nu blir västkustsonen Pier Steffansson ansvarig för Svensk Bilsports landlagssatsning.
  • Skapad: 03 OKT 2019 08:23

Svensk Bilsport bedriver förnärvarande landslagsverksamhet inom fem av sportgrenar. Rally, rallycross, racing, crosskart och karting där det finns tre olika möjligheter att ingå i landslagsverksamheten. Utvecklingslandslaget, juniorlandslaget och seniorlandslaget. Då nuvarande förbundskaptenen under sensommaren valde att kliva vidare mot nya utmaningar har rekryteringsperioden pågått och under hösten. Nu står det klart att det blir Pier Steffansson som blir ny förbundskapten för Svensk Bilsport.

- Jag känner mig verkligen hedrad. Rollen som förbundskapten är ett stort ansvar som jag ser fram mot att axla och jag tar mig ann utmaningen full av motivation och kommer, som vanligt, göra mitt bästa för att Svenska Bilsport ska drivas framåt och att vi tillsammans ska nå de mål som finns, säger Pier Steffansson, Svensk Bilsports nya förbundskapten.


Steffansson har själv tävlat på hög nivå inom karting där han kört både VM och EM och gjorde efter det några år i Formel Ford, i både svenska- och nordiska mästerskapen. Efter det blev det karriär som egenföretagare inom bilförädlingsbranschen som senare utökades med serviceverkstad. Ett företag som Pier drev med sin syster under drygt 15 år innan det avyttrades förra sommaren. Ett mål har länge varit att driva ett eget elitteam inom bilsporten. Nu får han ta sig an hela landslagsatsningen.

- Landslaget och rollen som förbundskapten kommer helt rätt. I många år har gnistan att komma tillbaka till bilsporten funnits. Sedan en tid tillbaka har arbetet med att driva ett eget elitteam startat, den satsningen pausas såklart nu när jag får möjligheten att arbeta med hela landslagsutvecklingen, säger Steffansson och fortsätter.
- Jag känner att jag kommer till helt rätt miljö där jag vill och kan prestera. Och den stora förmånen att göra det med något jag brinner för känns riktigt utmanande, avslutar Pier Steffansson.


Pier Steffansson som under året arbetat inom förbundet med den stora rekryteringssatsningen Bilsport On Tour startar sin tjänst som förbundskapten idag. Under en kort övergångsperiod blir det lite dubbelarbete då Bilsport On Tour ska summeras och lämnas över till en kommande ny projektledare samtidigt som tjänsten som förbundskapten startar direkt.

- Vi är väldigt nöjda med den här lösningen där Pier med den kompetens han har inom vår idrott, med ett tidigare aktivt tävlande på hög nivå och med en inblick i hur vår sport fungerar, nu kan påbörja arbetet som förbundskapten. Vi hade flera intressanta kandidater, men när alla bitar fogats samman så var det Pier vi ville ha. Pier har axlat vårt första år med Bilsport-on-tour helt fantastiskt bra och nu ska vi istället hitta någon som kan följa hans fotspår, säger Anna Nordkvist, vd för Svensk Bilsport.

 


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg


Officiellpartner/Grenpartner

HK_logo_black_background.pngFolksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartner


Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

genomramen.png