Hoppa till sidans innehåll

Pier Steffansson tar täten på nya rekryteringsprojektet Bilsport On Tour

07 MAJ 2019 11:44
Han har gedigen erfarenhet från tävlande inom bilsporten med meriter från både VM och EM. Nu blir västkustsonen Pier Steffansson ansvarig för att rekrytera in fler till bilsportrörelsen.
  • Skapad: 07 MAJ 2019 11:44Inom ramen för Riksidrottsförbundets satsning Idrottslyftet, med mål att få fler svenskar att ta del av idrottsrörelsen, startar nu Svensk Bilsport rekryteringsprojektet Bilsport On Tour. Ett projekt som kommer resa runt i landet för att på centrala asfaltsytor i städer komma ut till landets befolkning och få dem att prova på bilsport. Det kommer erbjudas konbanekörning med elbilar och för yngre kommer trampbilar att finnas med. Det planeras även för en simulator för att locka den spelande generationen, samt en del fordon att titta och provsitta i.
- Målet är att få fler att komma in bakom ratten och testa på bilsport. Det finns en stor målgrupp där ute, både av yngre som direkt kan köra både karting och crosskart. Sen har vi hela spelgenerationen och där ligger vi inom bilsporten redan långt framme så de blir viktiga att nå, men även den stora målgruppen som har körkort och en liten slant som de kan spendera på en hobby, förklarar Steffansson och fortsätter.
- Sen är det en viktig sak att förmedla när vi kommer ut och träffar folk som visar ett intresse. Det finns en vald sanning om att bilsporten är dyr. Och visst det kan kosta massor av pengar, men vi måste få fler att förstå att du som utövare kan bedriva bilsport inom olika prisklasser och på olika nivåer. Vi har enkel bilsport. Allt behöver inte vara Formel 1, säger Pier Steffansson som från 23 april är projektledare för rekryteringsprojektet Bilsport On Tour.

Målet med projektet som även kommer finnas på plats vid större bilsportevent är att Svensk Bilsport skall växa. Och det inom alla medlemsområden.
- Det är klart att vi vill få in fler licenserade förare, men projektet är till för att även rekrytera fler funktionärer och medlemmar som gillar bilsport. Vi ser att vi inom bilsporten, precis som många andra förbund, behöver få in de yngre generationerna även på andra poster inom föreningslivet än bara själva utövandet, menar Steffansson.

Steffansson har själv tävlat på hög nivå inom karting där han kört både VM och EM och gjorde efter det några år i Formel Ford, i både svenska- och nordiska mästerskapen. Efter det blev det karriär som egenföretagare inom bilförädlingsbranschen som senare utökades med serviceverkstad. Ett företag som Pier drev med sin syster under drygt 15 år innan det avyttrades förra sommaren.
- Då kände jag att jag vill jobba med något roligt som jag brann för och när detta dök upp så sökte jag och det känns helt rätt. Motorsporten kan jag och att få arbeta med att få in fler till den här världen känns riktigt stimulerande, säger Pier och fortsätter.
- Det känns kul att få vara med från start. Jag är lite av en minientreprenör, så att få vara med och forma och bygga upp blir kul. Sen kommer inte jag rekrytera massa nya medlemmar själv. Här behöver samarbetet med föreningarna att vara mycket viktigt. Det blir de som får ta vid när vi varit på plats och det kommer bli de som måste ta stafettpinnen och genomföra fler aktiviteter med prova-på tillfällen för att få folk att komma till föreningen och sen bli en del av bilsporten. Däremot så tror jag att vi inom ramen för rekryteringsprojektet kan komma att behöva se över vem den framtida bilsportutövaren är och hur den vill bedriva sin hobby, men det få bli nästa steg, avslutar Pier Steffansson som snart ger sig ut på vägarna där första stoppet blir hos Märsta Förenade och deras Barnens dag som genomförs första helgen i maj i Rosersberg, norr om Stockholm.

För den som vil veta mer så finns Pier att nå på
This is a mailto link
ller på 08 626 33 08


Epost: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport


skruvat.SE_stor 

Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten

Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link