Hoppa till sidans innehåll

Piteå laddade för SM-veckan

02 DEC 2021 15:22
Efter fyra inställda SM-veckor står nu Piteå redo att genomföra SM-veckan vinter 2022. Virtuell Bilsport, Rally, Rallycross och Crosskart är bilsportens grenar i veckan som kommer genomföras 23 – 28 mars.
  • Skapad: 02 DEC 2021 15:22

SM-veckan startade 2009 och är en produkt av ett samarbete mellan Riksidrottsförbundet och SVT som även sänder live och i efterhand från nästan alla sportgrenar på SM-veckan. Piteå är ingen nykomling när det gäller vintertävlingar i SM-veckan. Redan 2016 stod staden värd för en av Idrottssveriges största sportevenemang.

- För oss känns det bra och tryggt. Det är alltid roligt att köra bilsporten i SM-veckan i nya städer, men det finns också fördelar med att återkomma och i Piteå 2016 hade vi väldigt fina och välarrangerade tävlingar, så det känns bra att vi är tillbaka, säger Jörgen Ekwall, Svensk Bilsports projektledare för SM-veckan.

Först ut för bilsporten är Virtuell Bilsport som kommer köra sin SM-tävling på Pite Havsbad under torsdagen den 24 mars. Exakt vilken tävlingsform det blir är ännu inte klart.

- Nej, vi har inte helt bestämt det. Vi har under de senaste åren haft en enorm utveckling av den virtuella bilsporten och kört SM i flera klasser med lyckat resultat, där vi även livesänt flera av dem. Så vi vet att det här är en sport som lockar till sig även nya in till bilsporten och det blev väldigt lyckat senast på SM-veckan i Sundsvall när vi då körde virtuell bilsport, berättar Ekwall.

Redan dagen efter, 25 mars, körs samtliga resterande bilsporter när Piteå Motorstadion blir navet under en dag fylld av bilsport. Då kommer två klasser av rallycross med Supercar-Lites i ena och traditionella rallycrossbilar i den andra som kommer att köra på banan där även Crosskart Xteme kommer göra upp om SM-medaljerna. Men där på vägarna runt motorstadion och med målgång inne på rallycrossbanan, precis som 2016, kommer Rally avgöras sin SM-sprint i två klasser, 2wd och 4wd.

- Man kan säga att det var Piteå konceptet med att blanda sportgrenar på banan med rally föddes för oss i SM-veckan. Det blev väldigt lyckat och gav mycket bra genomslag på tittarsiffrorna i SVT, så vi har, när det har varit möjligt, försökt att bygga vidare på det här tänket med att blanda bilar på en bana med en närliggande rallysträcka. Nu får vi tre biltyper på arenan och två klasser i rally, det kommer bli riktigt bra, avslutar Jörgen Ekwall.

Anmälan till de olika klasserna öppnar längre fram.

Mer information om SM-veckan finns på, www.smveckan.seE-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg