Hoppa till sidans innehåll
Foto: Bildagentur Kräling

Poäng för Malja i Supercup-debuten

14 MAJ 2018 11:16
Gustav Malja slutade på en poänggivande 15:e plats i sin debut i Porsche Mobil 1 Supercup vid helgens säsongsupptakt på Circuit de Barcelona-Catalunya.
  • Skapad: 14 MAJ 2018 11:16

Supercup-premiären avgjordes som förlopp till söndagens Formel 1-race på den spanska anläggningen, där Malja alltså tog sig an den internationella Porsche-eliten inför en månghövdad Grand Prix-publik. 

Malja var 11:e snabbast i fredagens fria träning, men fick nöja sig med 17:e plats i det efterföljande tidskvalet på lördagen och startade därmed mitt i det 30 bilar stora fältet i söndagens 14 varv långa race.

Väl där avancerade han alltså till en slutlig 15:e plats, vilket belönades med en mästerskapspoäng.

Supercup-premiären vanns av regerande mästaren Michael Ammermüller (Tyskland).

- Jag hade hoppats på lite mer den här helgen, men det har varit en viktig erfarenhet och det är i alla fall positivt att få med sig en poäng, säger Gustav Malja. Jag var inte nöjd med 17:e plats i kvalet och vi kan se att potentialen fanns där för i alla fall topp tio, men tyvärr ville jag lite för mycket och överkörde en del. I racet fanns det inte så mycket jag kunde göra från det utgångsläget, så det var ganska statiskt. Det är väldigt tidigt på säsongen och jag behöver helt enkelt mer erfarenhet. Jag vet vad jag måste förbättra och jag ser fram emot att jobba vidare med det i nästa race.   

För Gustav Malja väntar nu närmast en av säsongens stora höjdpunkter, när deltävling två av Porsche Mobil 1 Supercup avgörs på de exklusiva gatorna i Monte Carlo under Monacos Grand Prix den 25-27 maj.


Epost: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport


skruvat.SE_stor 

Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten

Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link