Hoppa till sidans innehåll

Porsche huvudpartner när SM-säsongen avslutas med Virtuell racing

13 NOV 2020 14:00
SM virtuell racing powered by Porsche det är vad som avslutar Svensk Bilsports SM-säsong 2020. Ett SM där alla kan vara med. Det svenska mästerskapet körs i simulatorspelet iRacing och du kvalar in hemifrån framför skärmen med start torsdagen den 19
  • Uppdaterad: 13 NOV 2020 14:00

Den virtuella bilsporten har under året vuxit nära nog explosionsartat med flera mästerskap, både nationellt och internationellt och nu avslutas säsongen med ett virtuellt mästerskap när SM virtuell racingpowered by Porsche ska avgöras över fyra tävlingar med körning i Porsche 911 GT3 Cup-bilar. Konceptet är öppen kvalkörning inför varje omgång. Därefter går de 50 bästa tiderna vidare till den livesända deltävlingen. Där väntar två semifinaler där de 15 bästa från varje semifinal får köra finalracet där de tävlande samlar poäng i mästerskapet.
Tre deltävlingar körs med start 24 november. Finalen körs tisdagen den 15 december.

- Vi är stolta att vara huvudpartner till ett svenskt mästerskap. Förra året arrangerade vi Porsche Esport Carrera Cup Scandinavia och fick riktigt bra respons för tävlingen. Känns riktigt kul att fortsätta banan inom den virtuella bilsporten och att SM i Virtuell racing ska köras med 911 GT3 Cup -bilar, säger Sanna Strömbäck, marknadschef Porsche Sverige.

Samtliga deltävlingar kommer livesändas från ESEN studio i Bromma och kommer kunna följas på Svensk Bilsports egen webb-kanal, sbfplay.se och Svensk Bilsport på Facebook.

- Vi ser att intresset ökar för virtuell bilsport och livesändningarna som vi genomfört under året. Att vi nu tillsammans med Porsche kan avsluta säsongen med ett SM känns verkligen bra och ett stort kvitto tycker jag på att bilsport kan upplevas på flera sätt, både som förare och tittare, säger Niklas Falk.

Arrangörsförening för säsongens avslutande SM-tävling är KAK.

- Vi inom KAK Motorsport tycker det ska bli jätteroligt att arrangera denna SM-tävling tillsammans med Porsche Sverige och Svenska Bilsportförbundet. Vi tror mycket på virtuell bilsport som växer för varje år med fler tävlingar och mer avancerade simulator-riggar. Dessutom är det ett bra komplement till annan bilsport och det visar inte minst det faktum att flera racingserier, parallellt nu även körs digitalt, säger KAK:s Generalsekreterare Jessica Bjurström.

För den som är med och tävlar finns det, förutom SM-medaljer och äran även fina priser att tävla om. I prispotten finns två simulatorriggar från SRD, två kompletta rattpaket från Fanatec och möjligheten att genom Autoracing vinna en stol, eller handskar och mössa från Sparco.

Och den kommande SM-vinnaren kan förbereda sig för en upplevelse utöver det vanliga med deltagande på Porsche Experience där vinnaren kommer få möjlighet att i verkligheten få uppleva Porsche.

- Vi känner att vi ville brygga över från det virtuella till det verkliga för segraren och få möjligheten att njuta av våra bilar under roliga förutsättningar. Och då passar vårt event-koncept Porsche Experience perfekt. Nu blir det spännande att följa vem som vinner, säger Sanna Strömbäck.

Och vem som blir den historiske segraren av SM virtuell racingpowered by Porsche avgörs tisdag den 15 december. 

Tävlingen körs i iRacing. Om du inte äger iRacing ännu kan du genom Svensk Bilsport få en 3-månaders period helt gratis genom att plocka ut en licens för medverkan i kvalkörningen till SM virtuell racing powered by Porsche.

All information om hur du gör för att tävla och vilka priser som finns att köra om hittar du här.

           


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg