Hoppa till sidans innehåll

Premiärdags för Dino Beganovic i sylvass konkurrens

14 APR 2021 15:23
Dino Beganovic står redo att ta sig an en av motorsportens just nu absolut hetaste juniorracingserier när Formula Regional European Championship sparkar igång på Imola-banan i Italien – som supportklass till Formel 1 – nu till helgen.
  • Skapad: 14 APR 2021 15:23

En sammanslagning med Formula Renault Eurocup under vintern har givit Formula Regional European Championship kraftfull vind i seglen, med 12 team och fler än 30 förare till start i ett multinationellt getingbo av lovande talanger.

Beganovic tar plats i mästerskapet efter att ha slutat trea totalt i italienska Formel 4 förra säsongen, och den 17-årige Linköpingsföraren ser fram emot utmaningen som väntar på nästa nivå av FIA:s formelbilspyramid. 

- Äntligen dags att komma igång med den här säsongen på riktigt, säger Dino Beganovic. Vintertesterna har visat hur otroligt tufft och jämnt det kommer att bli, men vi känner oss redo och förhoppningsvis har vi gjort vår läxa. Jag har hittat tillrätta i bilen och racen jag gjorde i asiatiska Formel 3 i början av året har också hjälpt till med den biten. Jag ser fram emot att ge mig ut på banan och se var vi står.

Formula Regional-säsongen utgörs av tio deltävlingar med två race per helg, och inleds med en trio av särskilt högprofilerade evenemang där mästerskapet agerar supportklass till Formel 1 i både Imola, Barcelona och Monaco.

För Dino Beganovic – som ingår i F1-stallet Ferraris juniorakademi och dessutom tävlar för italienska Prema Powerteam – är säsongsupptakten på just Imola särskilt emotionell.

- Imola kommer alltid att vara en speciell plats för mig, avrundar Beganovic. Det var där jag tog både min första pole och seger i bilracing, i Formel 4 förra året. Italien har blivit mitt andra hem och det är där jag spenderar merparten av min tid med Ferrari och Prema. Det blir stort att inleda säsongen där, ihop med Formel 1.

Formula Regional European Championship inleds med två gånger 50 minuters fri träning på fredag. Lördagen blir sedan den mest fullspäckade tävlingsdagen, med två kval och det första av helgens två race. Det avslutande loppet körs på söndag.

All info på, www.formularegionaleubyalpine.com

Skribent: Sören Emmervall
E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg