Hoppa till sidans innehåll

Premiär för STCC

05 JUN 2021 07:59
STCC TCR Scandinavia tävlar för första gången någonsin på Ljungbyheds Motorbana i helgens säsongspremiär, något som gör mästerskapet än mer oförutsägbart då inget team eller förare tävlat på den tidigare militärflygplatsen innan.
  • Skapad: 05 JUN 2021 07:59

Fjolårstvåan Robert Dahlgren jagar en historisk tredje STCC-titel, stärkt av en lovande första säsong med CUPRA Dealer Team – PWR Racings nya Cupra León Competición förra året.

– Jag har nog aldrig varit så besviken som efter finalen förra året och det är mitt kärnbränsle inför 2021, säger Robert Dahlgren.

– Vi fick nya Cupran precis innan premiären förra året och lyckades ändå utmana om titeln. Det i kombination med att vi nu har en hel säsongs data i ryggen gör att jag känner mig oerhört laddad inför årets säsong.

Regerande mästarna Lestrup Racing Team fick beskedet att stjärnföraren Rob Huff plockats till VM för mindre än två veckor sedan. Nu riktas strålkastarljuset istället på Oliver Söderström som imponerade i sin comebacksäsong med teamet förra året, bland annat med seger i premiären.

STCC:s första kvinnliga segrare Mikaela Åhlin-Kottulinsky kommer direkt från tredjeplatsen i Extree E i Senegal till premiären med högt satta mål.

– Jag kommer med en härlig känsla och i absolut racemode till premiären. Jag jagar topp tre, det är ingen hemlighet att jag vill vinna STCC. Vi var starka i slutet av förra säsongen och vi var starka under testerna i år, så jag är supertaggad, säger Mikaela Åhlin-Kottulinsky.

Totalt gör 13 förare, åtta team och fem olika bilmärken upp om årets STCC-titlar.

Mer information finns på www.stcc.se

Skribent: Sören Emmervall
E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg