Hoppa till sidans innehåll

Premiär i USA för Jonnie Lindberg

09 FEB 2018 08:23
Medan snön fortfarande ligger djup runt om i Sverige, drar nu under den kommande helgen dragracingsäsongen igång i USA. Jonnie Lindberg står startklar med högt satta mål.
  • Skapad: 09 FEB 2018 08:23

Med tre finalplatser under sin första säsong i klassen Funny Car i NHRA, USA:s största och mest prestigefulla tävlingsserie i dragracing, visade Jonnie Lindberg att han hör hemma bland både mästare och legender. Med personbästa under säsongen på 3,86 sekunder och 533,55 km/h (331,53 mph) är Lindberg till och med snabbare än de nu gällande europarekorden i Top Fuel Dragster, vilket är dragracingens absolut snabbaste tävlingsklass.

Först ut av årets totalt 24 tävlingar är Winternationals i Pomona, Kalifornien. Målet för Jonnie Lindberg och team Head Racing är att köra seriens alla tävlingar, och att ta sig vidare till slutspelet, Countdown to the Championship senare i höst.
- Vi har precis kört tio testkörningar under helgen som var. Vi kom ner på 3,90, vilket vi är riktigt nöjda med, berättar en entusiastisk Jonnie Lindberg.

Planerna är att det även ska bli ytterligare en Lindberg som kör i USA. Storebror Johan Lindberg körde totalt fyra tävlingar i klassen Top Alcohol Funny Car under säsongen 2017. Av dessa fyra vann han två. Först i Charlotte, North Carolina och sen även i Brainerd, Minnesota. Johans personbästa under säsongen, 5,39 sekunder, gjorde honom till den femte föraren i historien som kört under 5,40 sekunder i klassen. En av de tidigare är lillebror Jonnie, vars rekord från 2015, 5,36 sekunder fortfarande står sig. Johan Lindberg planerar att även i år köra fyra tävlingar på andra sidan Atlanten.

 


Epost: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport


skruvat.SE_stor 

Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten

Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link