Hoppa till sidans innehåll

Premiärseger till PG Andersson i Rally-SM

16 AUG 2021 10:00
Det rekordstora startfältet på 129 ekipage totalt speglade åksuget hos förarna, när myndigheterna nu tillät Rally-SM att dra igång. In till sträckorna ringlade också långa köer när publiken letade sig ut till skogarna där de avlysta vägarna låg.
  • Skapad: 16 AUG 2021 10:00

- Fantastiskt att se folk ute i skogen igen! Det är ju lite av tjusningen att få bjuda på show inför publik, konstaterar Anders Fredriksson, co-driver till förhandsfavoriten PG Andersson från Årjäng.

Den värmländska duon grejade SM-guld i huvudklassen, internationella fyrhjulsdrivna bilar, förra året. I yngre dagar tog PG dubbla JVM-guld och fortsatte sedan utomlands för att numera nöja sig med SM. På pappret hade därför Pontus Tidemand stora chanser att ta hem SM-premiären, då han tävlat i VM under senare tid. Men just det fällde honom, för med internationell ranking fick han starta först och spåra i lösgruset.

- Med tanke på startpositionen och konkurrensen så är jag nöjd med en andraplats. Det var grymt kul med så hårt motstånd och teamet gjorde ett kanonjobb på service. En perfekt push in i tävlandet igen helt enkelt, säger Tidemand.

Tredjeplatsen knep Dennis Rådström, tävlande för KAK. Den unga talangen låg ett tag fyra, men när Sandvikens Jari Liiten körde på en sten i hjulspåret var det slutåkt för honom. Sedan hade inte Rådström några problem med att hålla Jonas Åkesson, Thomas Thunström, Mattias Adielsson och Per Göthberg bakom sig.

Men full pott till PG Andersson, som också vann power stage.

- Vi vann några sekunder här och där och på femte sträckan satte jag in stöten och höll fullt. En jäkligt frän sträcka! Allt har klaffat och det var verkligen skönt att få en sån här start på säsongen, säger Andersson.

Intressant start gjorde Emil Bergkvist, i en ny Audi 1. Men motorn, med cirka 30 hästkrafter mindre än övrigas, räckte inte till. Även om Bergkvist gjorde allt han kunde rann sekunderna iväg och han slutade tolva, över två minuter efter Andersson.

Mer information och resultat på www.rallysm.se


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg