Hoppa till sidans innehåll

Radiostyrd Bilsport kör om Dallas memorial i SM-veckan

24 JUN 2019 16:06
När SM-veckan gästar Malmö i sommar finns åter Radiostyrd bilsport med. Sportgrenen har varit med sedan 2015. Mycket tack vare Dallas Mathiesen. Sedan 2018 hedras Dallas i samband med tävlingen i SM-veckan.
  • Uppdaterad: 24 JUN 2019 16:06

Dallas Mathiesen som var verksam både internationellt och nationellt inom den sport han alltid brann för. Han var med i det mesta som rörde utvecklingen av Radiostyrd bilsport runt om i världen. Internationellt var han förutom ordförande både IFMAR, det internationella förbundet och EFRA, det europeiska förbundet, även en väl anlitad domare runt om i världen. 

Hemma i Sverige satt han med i utskottet och var en drivande kraft för Radiostyrd bilsports medverkan inom SM-veckan. Nu bär tävlingen i SM-veckan hans namn, Dallas memorial och vara en återkommande tävling när Radisostyrd bilsport finns med i SM-veckan.

SM-veckan genomförs i vecka 26 och Radiostyrd kör sin tävling på söndagen. Tävlingen kommer att köras vid Ribbersborgstranden. .
- Vi kommer till en miljö som är väldigt publik och det blir en plats som under hela veckan kommer locka folk att titta på olika idrotter. Så för oss är det en riktigt bra möjlighet att visa upp oss. Och tävlingsmässigt blir det en häftig bana för förarna, säger Jörgen Ekvall, Svensk Bilsports projektledare för SM-veckan.

På plats kommer även flera av de svenska världsstjärnorna att vara för att tävla i SM- veckan där David Ronnefalk är den mest lysande. Ronnefalk som vann SM-guld på SM-veckan när han var med och körde under sommarveckan 2017 i Borås.

Mer om SM-veckan hittar du på, http://www.smveckan.se/


Epost: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten
VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

Tillsammanslogga -21.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

genomramen.png