Hoppa till sidans innehåll

Rall X on Ice avgörs i SM-veckan

10 DEC 2019 16:56
Rallycrossen öppnar 2020 på bästa tänkbara sätt när såväl nationella bilar som Super Lites kommer till start i den SVT-sända SM-veckan i Luleå i mars. Det blir också finalen för Rally X on Ice som är med och kör om SM-medaljerna.
  • Skapad: 10 DEC 2019 16:56

 

Höljessegraren Sebastian Eriksson vann SM rallycross-sprint vinter 2019 när en deltävling av Rally X on Ice fans med i SM-veckan. 2019 var ett år då serien Rally X on Ice även gästades av VM-föraren Andreas Bakkerud. Vem som är snabbast i Luleå 2020 återstår att se. Men de som ska göra upp i Rally X On Ice kommer ha chansen att trimma in både sig själva och bilarna under tester inför mästerskapstävlingen.

- Vi är glada över att RallyX on Ice finns med 2020 i Sveriges högprofilerade SM-vecka. Det är ytterligare ett stöd för den växande populariteten för vår vintermotorsport-serie, säger Jan-Erik Steen, VD för RallyX on Ice-promotor, RX Promotion och fortsätter.
- SM-veckan är en prestigefylld vecka att vara med i och det finns alltid fler sporter än platser tillgängliga i SM-veckan, så det är en stor ära att vara en del av showen.

SM-veckan sänds som vanligt av SVT och bilsportens grenar kommer att synas i både SVT:s traditionella TV nät och även på den växande SVT Play.
- Vi har historiskt sätt alltid haft bra siffror för bilsporten och särskilt på vintern så med det koncept vi har i år där Rally X on Ice nu avgörs också så tro jag att vi kommer få se riktigt fina och spännande tävlingar, både live och på skärm, säger Jörgen Ekwall, projektledare från Svensk Bilsport för SM-veckan.

Anmälan till Rally X on Ice kommer öppna i mitten av januari.

SM-veckan vinter 2020 avgörs i Luleå och Boden från onsdag i vecka 13 till tisdag vecka 14 där Isracingen, rallycross och rally körs på lördagen i Luleå och rallyt på söndagen i Boden. På måndagen körs virtuell bilsport i Kulturens Hus i anslutning till hamnen i Luleå.


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg


Officiellpartner/Grenpartner

HK_logo_black_background.pngFolksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartner


Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

genomramen.png