Hoppa till sidans innehåll

Rally och Crosskart klara för SM-veckan 2022

21 MAJ 2021 10:26
Nu är det klart vilka idrotter som är aktuella för SM-veckan sommar 2022 i Linköping. 
  • Skapad: 21 MAJ 2021 10:26

Speedway och ridsportsgrenen working equitation är några av de nya idrotterna som tillsammans med bland annat cricket, simning och bågskytte ska göra upp om medaljerna. Bilsporten har varit med i SM-veckan sedan 2013 och har genom åren representerats av flera olika sportgrenar.  Sommaren 2022 kommer bilsporten ha med två grenar i SM-veckan, Rally och Crosskart.

- Rallysprinten i SM-veckan har verkligen etablerat sig som en återkommande gren under veckan, både på sommar och vinter. Den har inte bara starkt intresse inom vår rörelse utan är mycket uppskattad bland TV-publiken, så det känns riktigt bra att vi kan fortsätta utveckla det här konceptet tillsammans med arrangörer och SVT, säger Jörgen Ekwall, marknadschef på Svensk Bilsport. 

Den 27 juni – 3 juli 2022 är det återigen dags för kampen om SM-gulden när SM-veckan sommar arrangeras i Linköping. Det är första gången som Linköping arrangerar en SM-vecka.

Nya idrotter på SM-veckan sommar i Linköping är förutom speedway och ridsportsgrenen working equitation även mountainbike. Beach soccer och orienteringens knockout sprint är ny-gamla på programmet i Linköping då de skulle ha gjort sin debut på SM-veckan i Halmstad men som både sommaren 2020 och 2021 ställdes in på grund av coronapandemin.

- Efter att tvingats ställa in fyra SM-veckor på raken på grund av corona känns det väldigt roligt att planera framåt och kunna presentera ett varierat program och flera nya idrotter till SM-veckan i Linköping. Intresset från idrotterna att vara med på SM-veckan har inte påverkats negativt av pandemin utan snarare ökat vilket gör att vi kan erbjuda en stor bredd och ett program med något för alla, säger Jörgen Persson, avdelningschef Evenemang och marknad på Riksidrottsförbundet.

Idrotter som vill vara med på SM-veckan måste ansöka. Urvalet och beslutet om vilka idrotter som erbjuds att vara med på SM-veckan tas av Riksidrottsförbundet och Sveriges television tillsammans med värdstaden.

- Efter ett gediget urvalsarbete har vi landat i en, vad vi tycker, mycket spännande blandning av idrotter som vi välkomnar till Linköping nästa sommar. Linköpingsborna kommer tillsammans med alla besökare att få njuta av idrottstävlingar av högsta klass, prova på-aktiviteter och underhållning. Vi räknar med att skapa en riktig publikfest, säger Anders Thorén på Visit Linköping & Co, lokal projektledare för SM-veckan 2022.

Av de sportgrenar som inte kom med när urvalsarbetet var färdigt var tre av dem bilsportgrenar. Drifting, Radiostyrd bilsport och Karting kom inte med en här gången. Men förutom Rally var även Crosskart en av de grenar som kom med till för SM-veckan 2022.  

 - Crosskart är en rolig och actionfylld arena gren som passar perfekt in att samköra med rallyt under en tävlingsdag där vi kan varva de olika sporterna och samtidigt nyttja TV-produktionen fullt ut. Vi genomförde samma upplägg senast när SM-veckan gästade Helsingborg och det blev väldigt lyckat, avslutar Ekwall.

Mer information om SM-veckan och vilka övriga idrotter som kommer tävla i Linköping 27 juni - 3 juli finns på, www.smveckan.se

 


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg