Hoppa till sidans innehåll
Foto:

Rekordfält avslutar Crosskart-SM

13 SEP 2018 12:02
Nytt rekord igen i svenskt mästerskap för Crosskart – 161 anmälda till finalen i Haninge. I 650cc toppar två förare på exakt samma poäng och i Mini deltar en e-crosskart. Om du inte är på plats kan du se SM-finalerna live i SBFPlay.
  • Skapad: 13 SEP 2018 12:02

Efter fyra deltävlingar är det dags för final på Högstabanan hos Haninge MK. Tre SM-klasser samt ett JSM finns i potten, förutom ett par cuper, och eftersom finalpoängen måste räknas i slutresultatet är det nu det avgörs.
– Det är ovisst in i det sista och jättekul att det är så jämnt inför finalen, säger Håkan Persson, utskottets ordförande.

Utgångsläget i 650cc är att Årjängs Per Björnson och Kopparbergs Markus Andersson har 107 poäng vardera. Unga, hungriga Markus vann 250cc förra året, byggde ny kart och möter Björnson som har sju SM-guld i just 650cc.
– Det har gått långt över förväntan! Tänkte ju ta det som ett läroår och målet var topp fem. Nu är det bara att gå för guld och Haninge är en rolig bana, säger Markus.

– Att ta det åttonde guldet är målet… men vi får se på söndag eftermiddag vem som vunnit, säger Per.

Intressant inhopp gör MK Speeds Oliver Eriksson. En 20-årig talang som med framgång tävlar i rallycross, leder RX2 Lights där det är final ihop med VM i Sydafrika i november. Oliver lånar en av Walfridssons kartar.

Största klass är också tyngst, Xtreme med 49 anmälda. Finnskogas Linus Östlund tog första titeln, och han leder i år också. Två delsegrar och en andraplats så här långt. Silver håller Bollnäs Viktor Andersson, sju poäng efter och brons Haninges Charlie Agerheim. Han har femton poäng upp till silver, och helgens segrare får 30 nya.
– Försöka behålla tredjeplatsen är målet. Det blir jättetufft, men jag hittar ju i alla fall runt på Högsta, säger Charlie.

I 250cc är det Finnskogas William Sätereie som ska jagas och i JSM 125cc vill säsongens suverän, Sebastian Enholm, inget hellre än att få med guldet hem till Teknis MC. Leder på maximala 110 poäng.

Förutom de fyra SM-klasser är det också final för skruvat.se 85cc Cup och +40 Cup. Även elva Mini-åkare visar upp sig och extra intressant är den unge norrmannen Anders Bolland som kör en e-crosskart. Framtidens förare i framtida tävlingsbil.

För den som inte är på plats kan man följa finalerna på SBFPlay.


Epost: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

 Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten

Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info