Hoppa till sidans innehåll

Rekordjämnt STCC-slutspel inleds på Mantorp Park i helgen

02 OKT 2020 08:53
Inte mindre än fyra förare ligger inom 16 poäng till ledningen av STCC TCR Scandinavia inför slutspelet av 2020-säsongen som inleds i helgen på Mantorp Park med årets näst sista tävling.
  • Skapad: 02 OKT 2020 08:53

Regerande mästaren Robert Dahlgren leder mästerskapet med 12 poängs marginal över tidigare världsmästaren Rob Huff och Brink Motorsport-föraren Tobias Brink.

PWR Racing-föraren kommer bära maximal kompensationsvikt på 60 kilo i helgen efter hans starka kvalresultat under tävlingarna på hans hemmabana i Skellefteå för en dryg månad sedan.

– Det går inte att blunda för vikten som påverkar oerhört mycket vad gäller däckslitage och hur man kan tävla mot de andra. Jag tror det kommer att bli väldigt svårt att lämna Mantorp Park i mästerskapsledning, men det innebär inte på något sätt att vi kommer släppa ledningen lätt, säger Robert Dahlgren.

Audi-föraren Tobias Brink delar andraplatsen i mästerskapet med Lestrup Racing Team-föraren Rob Huff.

– Det enda scenario vi ser framför oss är mästerskapsledning när vi lämnar Mantorp. Vi har varit starka hela året och detta är en bana som passar oss bra, säger Tobias Brink.

Tidigare mästerskapsledaren Oliver Söderström har tappat ner till fjärde plats i förarmästerskapet, men leder juniormästerskapet med 14 poäng över Brink Motorsport-föraren Hannes Morin.

– Vi hade ett bra test på Mantorp senast och vi hittade lösningar på problem som vi haft tidigare. Jag vill gå ur helgen som bästa poängplockare. Jag vet att det inte är lätt på något sätt, men jag har gjort det tidigare i år, säger Oliver Söderström.

I teammästerskapet är det alltjämt Lestrup Racing Team som håller täten, 31 poäng framför Brink Motorsport, 42 poäng framför Kågered Racing och 51 poäng framför PWR Racing.

En förare att hålla ett extra öga på i helgen är hemmahoppet Mattias Andersson som alltid är stark på Mantorp Park med sin Honda Civic Type-R TCR.

Kågered Racings trio med Mikael Karlsson, som tog sin debutseger i Skellefteå, Andreas Ahlberg och Emil Persson lär också kunna utmana som segrarna i helgen.

En förare som definitivt är ute efter revansch och som tävlar på hemmaplan i helgen är Albin Wärnelöv. Experion Racing-föraren visade lovande form under tidigare tester på Mantorp Park men har haft en tuff första säsongshalva och bröt samtliga tävlingar senast i Skellefteå. Teamets för säsongen helt nya Hyundai i30 N TCR bör passa Mantorp Park väl.

Tävlingshelgen på Mantorp Park inleds med test och kval på fredag, följt av tre tävlingar på lördag som samtliga sänds live på: http://plus.stcc.se


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg