Hoppa till sidans innehåll
Foto:

Rekordstort SM-fält i crosskart

08 MAJ 2018 13:16
Totalt 163 anmälda till helgens SM-premiär i crosskart i Arboga. Störst klass är Xtreme med 51 åksugna, där Haninges Jimmy Bergander är ett nytt toppnamn.
  • Skapad: 08 MAJ 2018 13:16

Redan när Svenska Cupen och Sprintcupen drog igång stod det klart att det blir fullt i depåerna i sommar. Till Kägleborgsbanan och SM kommande helg är det så mycket som 163 anmälda!
– Nytt rekord för SM! Det är fantastiskt kul att vi är så många, men visst skapar det problem också. Framför allt utrymmesmässigt, säger Håkan Persson, ordförande i utskottet.

Av de 163 som anmält sig svarar Xtreme för nästan en tredjedel. Regerande mästaren Linus Östlund, Finnskoga MK, kommer liksom klubbkompisen Tommie Svärd och ärkerivalen Magnus Thituson från Torslanda. Den senare vann vinterns isracing.
När Svenska Cupen drog igång var Jimmy Bergander den som imponerade. Med erfarenhet från både folkrace och rallycross satsar Haningeföraren nu hårt på Xtreme. Hann vann samtliga sina tre heat och var först över mållinjen i finalen. Trots att bromsarna låg på för fullt.
– Det var tur det hände mot slutet! Annars hade det nog inte blivit en lika smärtfri final, säger Jimmy.
En annan ”nykomling” och segerkandidat är Nils Andersson, MK Team Westom. Efter två år i 250cc har han redan visat god fart i Xtreme.
– Jag ville testa något annat och närma mig bil, då blev Xtreme det naturliga steget, säger Nils.
I Västerås slutade han fyra efter Jimmy, Tommie och Linus.
– Det är jag väldigt nöjd med. Nu blir vi så många i Arboga att allt hända i hårnålen och med olika fäste i startplattan. Det blir spännande, konstaterar Nils.

Övriga klasser som kör om SM är 250cc och 650cc, samt JSM för 125cc. Övriga inbjudningsklasser är Skruvat.se 85cc, Mini och 40+ Veteran. Totalt är 163 förare anmälda.

 

 

Bildtext:
Jimmy Bergander, Haninge MK, vann båda dagarna i Västerås och nu siktar han på att klättra ordentligt från fjolårets 15:e plats totalt i Xtreme. Foto: Annemo Friberg

Epost: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport


skruvat.SE_stor 

Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten

Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link