Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Rickard Johansson blir Svensk Bilsports säkerhetsansvarig

10 FEB 2022 09:20
Den 28 mars tillträder Rickard Johansson sin tjänst som Svensk Bilsports säkerhetsansvarig på avdelningen Teknik, Säkerhet och Miljö. 
  • Uppdaterad: 10 FEB 2022 09:20

Rickard Johansson är brandmannen från Sundsvall som under många år arbetat för att skapa en säkrare motorsport. Han har under många mixat sitt yrke som brandman med det som för Johansson började som en hobby inom motorsporten, säkerheten. Något han idag även arbetar med. 

Under de senaste 20 åren har Rickard Johansson haft möjlighet att arbeta med racing, dragracing, rally, rallycross, backe, drifting och Time Attack. Han har arbetat med några av Skandinaviens största event som exempelvis Gatebil och STCC.

- En riktigt stark och kompetent rekrytering inom säkerhetssegmentet som Svensk Bilsport kommer få ta del av. I den omorganisation som vi nu gör där Teknik, Säkerhet och Miljö blir en avdelning stärker vi nu upp en tjänst med mer riktat säkerhetsfokus. Och Rickard besitter verkligen den kunskapen och erfarenheten som vi eftersökt, säger Anna Nordkvist, Svensk Bilsports Generalsekreterare.

Att Rickard Johansson har erfarenhet från säkerhetsarbetet inom bilsporten råder det ingen tvekan om, men nu väntar en ny utmaning när han kliver in i rollen som Svensk Bilsports säkerhetsansvarig. 

-  Det ska bli kul att arbeta med ett helhetsgrepp kring säkerhetsfrågorna inom bilsporten. Och jag tycker att det känns bra att Svensk Bilsport nu tar ett grepp om säkerheten med en central tjänst, så som redan finns kring exempelvis teknik och IT. Det har varit efterfrågat länge. Det blir en spännande utmaning, säger Rickard Johansson. 

Rickard Johansson gör sin första dag på Svensk Bilsport den 28 mars.


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.png
2.svgsensor300x480.jpg