Hoppa till sidans innehåll
Foto: LUDVIG THUNMAN

Riksidrottsförbundet kraftsamlar för återstart

01 OKT 2021 09:26
Den 29 september togs en rad restriktioner som påverkar idrotten stort och nu kraftsamlar Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna för en återstart inom hela idrottsrörelsen.
  • Skapad: 01 OKT 2021 09:26

Pandemin är inte över. Idrotten och samhället måste fortsatt vara ansvarsfulla och den som inte är vaccinerad behöver vara extra försiktig. Men gryningen är på väg att bli dag. Från den 29 september finns inte några begränsningar för hur många vi får samlas för att heja på våra favoriter, eller på startlinjen till det vi tränat för.

Stora delar av idrottsrörelsen har haft det tufft under pandemin. Träningar och tävlingar har ställts in eller behövt anpassas och det mesta tyder på att idrotten har tappat medlemmar i alla åldersgrupper. Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna kraftsamlar nu för att bidra till en gemensam återstart. För ledare, aktiva, föräldrar och alla andra viktiga kuggar i föreningslivet.

Den närmaste tiden kommer man kunna ta del av peppande filmer via sociala medier hos RF och SISU, distrikt och specialidrottsförbund. Under hashtaggen #vadhardusaknatmest kommer olika idrottspersoner berätta om vad de saknat under det utmanande ett och ett halvt år som gått.

Återstart i förbund och förening

I Riksidrottsförbundets medlemsförbund (SF) pågår planeringen för återstart för fullt. Bland annat med hjälp av det återstartsstöd på 220 miljoner kronor som betalats ut till förbunden. Parallellt kommer Riksidrottsförbundet fortsatt att fördela kompensationsstöd för de förbund och föreningar som drabbats ekonomiskt av coronakrisen. Nästa ansökningsperiod omfattar 1 maj till 28 september och öppnar den 15 oktober.

Arbetet med återstart pågår även i allra högsta grad i alla 19 000 idrottsföreningar. Genom folkbildning i lärgrupper kan föreningar, med stöd av SISU Idrottsutbildarna och landets19 RF-SISU distrikt, lägga upp planen för att på bästa sätt få fart på verksamheten igen. Om du är engagerad i en förening, hör av dig till ditt RF-SISU distrikt för vägledning. Här finns material att utgå ifrån:

Lärgruppsplan, återstart i förening

Dialogduk, återstart i förening

Nu drar hela idrottsrörelsen igång.


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg