Hoppa till sidans innehåll

Robert Dahlgren säkrar STCC-guldet

04 OKT 2021 08:43
Robert Dahlgren säkrade STCC TCR Scandinavia-guldet 2021 på Mantorp Park och blev samtidigt den mest segerrike föraren någonsin i mästerskapet med totalt 45 segrar.
  • Skapad: 04 OKT 2021 08:43

– Helt magiskt! Jag är så glad och stolt över vad vi tillsammans som ett team har gjort. Vi har jobbat så hårt under hela vintern för att förbättra varje punkt. Vi är starka i torrt, blött och upptorkande – det spelar ingen roll. Nu är jag bara så glad, en helt obeskrivbar känsla! säger Robert Dahlgren.

Norrlänningen segrade i helgens två första tävlingar och säkrade därmed ett ointagligt försprång inför finalen på Ring Knutstorp nästa helg.

Titeln är Robert Dahlgrens tredje och han är nu en av bara fyra förare som tagit fler än två titlar tillsammans med Richard Göransson (5), Thed Björk (4) och Fredrik Ekblom (3).

I helgens sista tävling var det Mikaela Åhlin-Kottulinsky som stod för uppvisningen där hon kämpade sig från sjätte plats till sin första seger för året. Då teamkollega Robert Dahlgren dessutom korsade mållinjen som tvåa var resultatet nog för att CUPRA Dealer Team – PWR Racing skulle säkra teamguldet.

– Åh vad skönt! Det var jättetungt igår under kvalet och vi har jagat första vinsten så länge. Nu säkrade vi teammästerskapet dessutom! Bilen var så bra i tävlingen och jag kunde jaga uppåt genom fältet. Vilket jobb alla i teamet har gjort, ett stort tack till alla, säger Mikaela Åhlin-Kottulinsky.

Audi-föraren Tobias Brink säkrade två pallplatser från Mantorp Park-helgen med tredje plats i första och sista tävlingen. Brink Motorsport-föraren är nu i en tät kamp med Mikaela Åhlin-Kottulinsky om SM-silvret, bara 11 poäng skiljer de båda inför finalen där det finns 65 poäng att köra om.

– Vi är aldrig nöjda förrän vi står längst upp på pallen. Men vi har visat stark fart under hela helgen och två pallplatser är ett bra resultat. Nu åker vi till hemmabanan Knutstorp och siktar på seger och andraplatsen i msäterskapet, säger Tobias Brink.

STCC TCR Scandinavia fortsätter om mindre än en vecka med finalen på Ring Knutstorp i Skåne den 8-9 oktober och biljettförsäljningen har börjat.


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg