Hoppa till sidans innehåll

Roger Engström fortsätter som ordförande för Svensk Bilsport

18 APR 2021 13:52
Svensk Bilsports Förbundsmöte röstade med stark majoritet kvar Roger Engström som ordförande och valde in de nya förslagen till styrelsen.
  • Uppdaterad: 18 APR 2021 13:52

Men på mötet kom även en fråga av allvarlig karaktär upp. Redan under lördagens genomgång av Förbundsmötet som alltid genomförs dagen innan en tog en förtroendevald till orda. Samma information meddelande personen sedan Förbundsmötet under söndagen, att personen mottagit personhot om att avgå från alla uppdrag inom bilsporten om den förtroendevalda inte vill att denne eller familjemedlemmar ska råka ut för något.

- Svensk Bilsport tar självklart avstånd från detta handlande. Det här är inget som vi står för och inget som vi ska ha inom vår rörelse. Dessvärre har dessa kriminella handlingar träffat oss och framför allt den hotade hårt. Händelsen är polisanmäld av den drabbade och en utredning är tillsatt, säger Roger Engström, Svenska Bilsportförbundets ordförande och fortsätter.
- Att ha olika åsikter inom idrottsdemokratin är inget konstigt. Men detta som nu hänt är helt förkastligt och något vi måste stävja. När det gäller den hotade delegaten står vi som förbund till hundra procent bakom och kommer ställa upp med den hjälp som önskas, säger Roger Engström.

Förbundsmötets övriga punkter förflöt mer programenligt där motionerna beslutades i samma riktning som styrelsens förslag. Samtliga av valberedningens förslag till nya styrelsemedlemmar röstades in i styrelsen, Ninna Hansson Engberg, Tony Ring och Susanne Kottulinsky Åhlin. Även det fyllnadsval som gjordes, då Roger Engström klev in från ledamot till tf ordförande i början av året, röstades igenom där även Lars Stugemo går in i styrelsen.

Roger Engström röstades fram som ordförande med 30 ja röster, 10 blanka och en avstådd röst.

-Jag tackar för förtroendet och ser fram mot att arbeta med den nya styrelsen och att snabbt komma igång och ta tag i många frågor som vi har framför oss. Vi har haft det tufft den senaste tiden i bilsporten och vi måste nu lösa viktiga frågor. Jag har inga problem med kritik, men när det blir hot och personangrepp då är vi på fel väg. Vi måste lösa detta med dialog, säger Engström som nu blickar framåt.
- Vi planerar nu ett strategimöte inom kort för att staka ut riktlinjerna och jag ser fram mot att arbeta med den nya styrelsen och med en rörelse som vill väldigt mycket, avslutar Svenska Bilsportförbundets ordförande, Roger Engström.

Den av Förbundsmötet valda styrelsen för Svenska Bilsportförbundet är nu, Roger Engström (ordförande), Tony Ring, Ninna Hansson Engberg, Susanne Kottulinsky Åhlin, Lars Stugemo, Fredrik Wakman och Maria Björk Svensson.

Nästa Förbundsmöte hålls 10 april 2022.

E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg