Hoppa till sidans innehåll
Foto: Mattias Persson

Rosenqvist kör premiären av Formel E

19 NOV 2018 11:23
Felix Rosenqvist kommer att göra en tillfällig comeback i elbilsmästerskapet Formel E vid premiären av 2018-19 års säsong i Ad Diriyah, Saudiarabien, i december.
  • Skapad: 19 NOV 2018 11:23

Rosenqvist har engagerats av Mahindra Racing, samma team som han tävlat för under två kompletta säsonger och för vilka han under samma period vunnit tre race, vid sidan av den ordinarie föraren Jérôme d'Ambrosio.

Rosenqvists inhopp i Ad Diriyahs E-Prix sammanfaller med premiären av den mest revolutionerande säsongen hittills i Formel E, då nya, snabbare bilar införs och då det tidigare bilbytet halvvägs genom racen försvinner.

Rosenqvist har under sommaren spelat en central roll i utvecklingen av Mahindra Racings nya tävlingsbil, M5Electro.
- Jag ser fram emot att återförenas med Mahindra-gänget och att göra det här loppet tillsammans med dem i Saudiarabien, säger Felix Rosenqvist. Det kommer att vara ett speciellt tillfälle för Formel E: just den här säsongen betyder väldigt mycket för hela mästerskapet. Jag var visserligen inte med på det officiella försäsongstestet i Valencia, men jag har kört den nya bilen en hel del under utvecklingsfasen i sommar och känner mig förberedd. Jag ska göra mitt bästa för att ge teamet en så bra start på säsongen som möjligt.

Rosenqvist, som skrivit kontrakt i amerikanska IndyCar för racingsäsongen 2019, kommer till start i Formel E-loppet i Saudiarabien innan Pascal Wehrlein ansluter till Mahindra Racing i januari 2019.  

Rosenqvist har tagit samtliga Mahindra Racings tre segrar i Formel E.
- Vi är mycket glada att ha Felix tillbaka hos oss för tävlingen i Saudiarabien i december, säger Dilbagh Gill, teamchef Mahindra Racing. Felix har alltid varit, och fortsätter att vara, en stor tillgång för Mahindra Racing och en viktig medlem i familjen: han har givit oss alla våra segrar så här långt. Vi ser fram emot att nå nya framgångar tillsammans i Ad Diriyah. Felix är extremt motiverad, precis som vi, att ta hem bästa möjliga resultat åt teamet i vår viktiga inledning på en viktig säsong.

Ad Diriyahs E-Prix körs den 15 december.


Epost: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport


skruvat.SE_stor 

Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten

Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link