Hoppa till sidans innehåll
Foto: Mattias Persson

Rosenqvist laddar för efterlängtat stadsrace i INDYCAR-finalen

22 OKT 2020 08:22
Den kompakta INDYCAR-säsongen 2020 når i helgen sin slutdestination – som också sammanfaller med platsen där mästerskapet egentligen var tänkt att dra igång. St. Petersburg, Florida.
  • Skapad: 22 OKT 2020 08:22

 

St. Petersburg, Florida står redo att ta emot den amerikanska formelbilseliten för vad som nu blir årets enda stadslopp: ett faktum som för Felix Rosenqvist inger förhoppningar om en stark final.
 
Gatloppet i St. Petersburg står traditionsenligt värd för premiären av NTT INDYCAR SERIES, men fick i våras blåsas av i absolut sista stund – med fältet på plats i Florida – på grund av coronapandemins snabba utbrott.
 
På den omstuvade kalendern som drogs upp därefter var det framför allt stadsloppen – Rosenqvists historiska paradgren – som föll ifrån, när både Long Beach, Detroit och Toronto ströks ur agendan.  
 
St. Petersburg kunde emellertid till sist återinföras på kalendern, nu för första gången på den ovanliga positionen som finalvärd.
 
Coronapandemins effekter innebär att INDYCAR inte har tävlat på en stadsbana sedan Toronto i juli 2019 – alltså på mer än ett år. För Rosenqvist markerar helgens finalarena därför ett extra kärt återseende, inte minst då St. Petersburg var platsen för Chip Ganassi Racing-svenskens uppmärksammade INDYCAR-debut i mars 2019 – då han ledde stora delar av loppet och till slut blev sensationell fyra.
 
- Det är kul att få avsluta den här väldigt speciella säsongen med ett stadsrace, säger Felix Rosenqvist. Det brukar passa mig bra och vi hade ett starkt race i St. Pete förra året. Vi har inte kört något stadslopp på över ett år, vilket jag tror är ytterligare en fördel för mig. Jag brukar komma snabbt in i det. Det finns många osäkra faktorer, förstås, men jag har en bra känsla och vill verkligen avsluta den här säsongen på topp.
 
Rosenqvist återfinns för närvarande på tionde plats i förarmästerskapet efter en säsong med blandad framgång. En första seger på Road America utgör alltjämt den stora höjdpunkten, och inför avgörandet i Florida finns den realistiska möjligheten att avancera in i topp åtta i tabellen. 
 
- Chansen finns fortfarande att bli topp åtta i mästerskapet, så det måste vara ett mål den här helgen, fortsätter Felix Rosenqvist. Jag hade hoppats vara högre upp i listan i det här skedet av säsongen, men det har inte gått vår väg och nu hoppas jag att vi kan visa vår sanna potential i finalen. 
 
Inför helgens avgörande står slaget om titeln i NTT INDYCAR SERIES 2020 mellan Rosenqvists teamkamrat Scott Dixon och Team Penskes Josef Newgarden. Tävlingarna i St. Petersburg sträcker sig över två dagar – lördag och söndag – och det 100 varv långa racet startar kl. 19.20 svensk tid på söndag kväll.

Felix Rosenqvist kör i finalen med ett helblått färgschema på sin NTT DATA-sponsrade bil - en design han tävlade med under stora delar av debutsäsongen 2019


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg